Pratite nas na društvenim mrežama

WomEmpower izložba u Kriterionu

Kultura

WomEmpower izložba u Kriterionu

WomEmpower festival, koji je održan u septembru ove godine predstavlja izložbu radova s održane likovne kolonije koja je okupila umjetnice iz BiH, regije i inozemstva. Izložba će se održati u subotu 8. decembra u Kriterionu s početkom u 20 sati.
Na likovnoj koloniji umjetnice su putem slika ispričale intimne ispovijesti i svoj stav o ženama. To su : Sunita Fišić, Ale Senso, Nataša Konjević, Ljiljana Galušić, Zdenka Domačinović, Anja Maričić, Antonija Tolić, Irma Garibović, Keni Anders, Katarina Stojčević, Florencia Perlini, Natalija Domačinović Ferina, Vildana Hrnjić i Julie Ribera.

WomEmpower festival proizašao je iz Street Arts Festivala u Mostaru . Održan je u septembru 2018. godine u vidu umjetničke razmjene u Berlinu i Mostaru. Okupio je preko 30 umjetnica i aktivistica koje su razmijenile svoja iskustva i talente, te koje su kroz umjetničke programe i dijalog propitivale teme koje se tiču žena, ženskih prava, spolne određenosti i ravnopravnosti.

Festivalom se stvorila multikulturalna umjetnička platforma koja ima akcenat na propitivanju umjetničkih ideja i sloboda, međusobnoj podršci žena iz BiH, regije i inozemstva, te planiranju budućih zajedničkih suradnji.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Kultura

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH