Pratite nas na društvenim mrežama

Vraća se Winamp!

Tech

Vraća se Winamp!

Platforma Winamp najavila je svoj povratak u 2019. godini. Podsjećamo, Winamp je bio ultimativna platforma za puštanje muzike sve do 2000. godine. Njen uticaj počinje padati kada ju, 1999. godine, kupuje AOL, a pojavom iTunes Musica i ostalih streaming platformi pada u potpuni zaborav.

Iako se preko Winampa muzika može slušati i danas, operativni sistem nije ažuriran od 2013. godine.

No, ove su sedmice iz TechCruncha potvrdili da njihov tim radi na cjelokupnom modelu ažuriranja sistema te da se radi na “značajnoj nadogradnji” platforme kakvu smo poznavali.

“Sljedeće godine dočekat ćemo potpuno novu verziju Winampa, s Winamp nasljeđem, ali potpuno drugačijeg iskustva slušanja”, izjavio je Alexandre Saboundjian, predsjednik uprave tvrtke Radionomy koja je Winamp kupila 2014. godine.

“Moći ćete slušati MP3-ice koje imate kod kuće ali i one koje držite pohranjene na “cloudu”, podcaste, streaming radio stanice, playliste koje ste sami kreirali itd.”

Povratak Winampa, za kompjutere i mobilne uređaje, Saboundjian je najavio za 2019. godinu s tim da nije poznat tačan datum njegovog ponovnog dolaska među žive.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Tech

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH