Pratite nas na društvenim mrežama

Uskoro izlazi roman “Pan's Labyrinth”

Kultura

Uskoro izlazi roman “Pan's Labyrinth”

“Panov labirint” neobičan je film fantazije jednog od najpoznatijih suvremenih meksičkih redatelja Guillerma del Tora (Đavolja kralježnica), film koji je na originalan način progovorio o ratnim strahotama i nacizmu kroz originalnu priču o djevojčici koja pronalazi alternativni život, “bolji od zemaljskog”, u podzemnom labirintu koji je ulaz u mitski svijet prepun bića iz bajki i legenda.

U film su uložena velika financijska sredstva, sniman je na trideset i četiri seta, a uz ostale, u filmu se koristila takozvana tehnika animatronike (postupak korištenja animiranih robota) kojom su “oživljeni” neki bajkoviti likovi. Uz izvrsnu glumu (posebno S. Lópeza) rezultat je jako solidno i atraktivno ostvarenje zanimljive priče. Film je osvojio mnogobrojne nagrade na uglednim svjetskim festivalima (među ostalima, i tri Oscara – za šminku, kameru i scenografiju).

Sada film koji je osvojio Oskare pretvara se u “epski i mračni fantastični roman za čitaoce svih uzrasta” režisera i pisca Guillerma del Tora i autorke Inkheart Cornelie Funke. Knjiga sadrži nevjerovatne ilustracije i dodane kratke priče koje pomažu da se ispuni svijet ove fantazijske parabole.

Za one koji vole knjige, često je primamljivije da prvo pročitaju roman prije nego što pogledaju filmsku adaptaciju. U ovom slučaju, ipak, roman dolazi deceniju nakon debitovanja filma. Datum objavljivanja knjige je 2. juli 2019!

Nastavi čitati

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Kultura

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH