Pratite nas na društvenim mrežama

Top 5 SF serija za izolaciju

SERIJE

Top 5 SF serija za izolaciju

U ovo doba korone kada smo svi zatvoreni u svojim kućama, nama ljubiteljima serija i filmova jedini spas mogu biti kvalitetne serije i filmovi koji će nas zaokupirati do kraja ove pandemije. U ovom članku Vam donosim preporuku 5 najboljih SF serija koje su idealne za ove pomalo dosadne dane u kući.

1. The Expanse ( Prostranstvo )

Ovo je serija koja se smatra najboljom SF serijom ovog desetljeća. Serija je ekranizacija uspješnog književnog serijala istog imena, autora James S.A. Coreya. Radnja se odnosi na sukob između Zemlje i koloniziranog Marsa te svih misterija koje se nalaze u pozadini tog intergalaktičkog sukoba. Trenutno su dostupne 4 sezone ( 3 u produkciji Syfy-a a 4.u produkciji Amazon-a, nakon nevjerojatnog pritiska fanova serijala koji su bili razočarani otkazivanje serijala) a serija je produžena i za 5. sezonu u produkciji Amazona.

2. Battlestar Galactica

Još jedna vrhunska SF serija s primjesama vojnih elemenata. Smatra se jednom od najboljih SF serija svih vremena koja je u potpunosti obilježila taj žanr.

Ronald D. Moore, redatelj nove Battlestar Galactice je odlučio napraviti remake kultnog serijala iz 1978. te je BSG u trajanju od 4 nevjerojatne sezone i 2 filma ponovno stekao kultni status i vječne fanove diljem svijeta. Serija je nerijetko opisana kao serija “24 u SF ruhu”. Radnja serije je fokusirana na napetu svemirsku potjeru između svemirskog vojnog broda Battlestar Galactica i neuništivih mašina Cylonaca.

3. Picard

Picard je najnoviji nastavak Star Trek franšize (Kurtzmanova verzija) koji nam donosi nove avanture najpoznatijeg istoimenog kapetana Star Trek univerzuma. Radnja serije je smještena 20 godina nakon uništenja Romulanskog planeta te posljedice koje utječu na cijelu galaksiju ali i na kultnog kapetana Jean Luc Picarda. Očekuje nas i pojavljivanje ostalih kultnih likova iz Star Trek TNG serijala koje bih ovom prilikom ostavio neimenovane zbog potencijalnih spoilera. Prva sezona serije koja sadrži 10 vrlo napetih ali i ponekih slow burn epizoda je već dostupna na internetu. a serija je i obnovljena za drugu sezonu.

4. Westworld

Jedan od dragulja HBO produkcije je i serija Westworld koja nas uvodi u svijet sukoba tehnologije i čovječanstva. Serija je također remake istoimenog serijala pretežno western filmova iz 70-ih godina prošlog stoljeća. Serija je većim dijelom smještena u tematskom parku prepunom hosta (androidi) koji su tu da zadovolje sve potrebe svojih bogatih gostiju (guests). Zanimljivost serije je da svaka nova sezona donosi drukčiju dinamiku serije, a u novoj sezoni i skroz novu lokaciju (vanjski svijet).
Preporuka svima koji traže SF seriju s snažnom porukom čitavom čovječanstvu.

5. The 100

Svi koji su gledali seriju shvaćaju zašto se baš ova serija našla na mom popisu. Serija je u svojih 7 sezona prešla dug put iz SF teen drame u punokrvnu SF avanturu koja gledatelje drži u napetosti sve do kraja svake sezone. Radnja se vrti oko 100 mladih delikvenata koji su putem svemirske kapsule poslani na radioaktivno kontaminiranu Zemlju s nadom da će je jednog dana moći ponovno naseliti. Svaka sezona serije nam donosi nove napetosti i opasnosti koje vrebaju glavnim junacima serije. Ova serije je jedan od najboljih pokazatelja kako serije kroz sezone mogu rasti po kvaliteti i ozbiljnosti.

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike SERIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH