Pratite nas na društvenim mrežama

Titans: Napokon “mračnija” DC serija

RECENZIJE

Titans: Napokon “mračnija” DC serija

Titans je serija iz DC universa koja prati istoimenu grupu heroja koji nastoje spasiti svijet od opasnosti koja prijeti cijelom čovječanstvu.

U centru radnje je mlada djevojka Raven koja je opsjednuta nepoznatim demonskim entitetom te pomoć traži od Dick Graysona aka Robina.

Robin, vođa Titana, nakon što je napustio Gotham a time i Batman-a zbog neslaganja u metodi ophođenja prema kriminalu u Gothamu (odnosi se na Batman-ovu brutalnost), nastoji se ostaviti života maskiranog osvetnika te postaje detektiv. Nakon što dođe do saznanja da kako gradu tako i svijetu prijeti velika opasnost od strane demona koji je nastanjen u mladoj djevojci, odlučuje oformiti grupu Titana u kojoj se nalaze Raven, Star Fire i Beast Boy.

Star Fire je moćna vanzemaljska princeza koja ima mogućnost kontroliranja vatre, a Beast Boy je mladić koji je razvio mogućnost preobražaja u bilo koju vrstu životinje, prvenstveno tigra.

Serija se sastoji od dvanaest epizoda od toga da su do sad izašle četiri epizode, a četvrta epizoda je posebno zanimljiva jer je i teaser za najavljeni spinoff seriju  a odnosi se također na legendarnu grupu iz DC univerzuma, a to je Doom Patrol.

Kvaliteta serije leži u mračnoj atmosferi koja je prožeta kroz čitavu radnju kao i sve likove koji se pojavljuju za razliku od ostalih serija koje pripadaju tzv. Arrowerse ( serije koje su povezane direktno ili indirektno s popularnom serijom Arrow). Serija obiluje raznim hintovima vezanim za DC univerzum, posebno svijet vezan za Batmana ( Gotham City, Joker, Scarecrow itd.)

Seriju preporučam svakom fanu DC univerzuma ali također i svakom ljubitelju kvalitetne superherojske serije jer je po prvi put DC uspio prenijeti u televizijski sadržaj mračnu atmosferu koja je uvijek krasila DC svijet.

https://youtu.be/dVBg1QsZ0o4

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike RECENZIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH