Pratite nas na društvenim mrežama

Tim Miller i David Fincher kreiraju animiranu antologijsku seriju

Magazin

Tim Miller i David Fincher kreiraju animiranu antologijsku seriju

Redatelj originalnog “Deadpoola” Tim Miller i dobro poznati David Fincher udružili su se kako bi kreirali animiranu antologijsku seriju namijenjenu odraslima, pod nazivom Love, Death & Robots, za Netflix.

Serija će biti zbirka od 18 animiranih kratkih priča koje obuhvataju žanrove naučne fantastike, fantazije, horora i komedije. Stilovi animacije varirat će od tradicionalnog 2D-a do fotorealnog CG-a, a svaku od planiranih 18 priča kreirat će drugačiji tim animiranih filmskih stvaralaca iz cijelog svijeta. U seriji će biti „vukodlakih vojnika, podivljalih robota, mliječnih proizvoda sa osjećanjima, vanzemaljskih paukova i krvožednih demona iz pakla“.

“ Love, Death & Robots je moj projekt iz snova”, kaže Miller, koji će učestvovati u produkciji sa Fincherom, Jennifer Miller i Josh Donen. Fincher i Miller su prethodno radili zajedno na animiranoj adaptaciji strip-serije The Goon , ali nažalost, nikada nije došlo do ostvarenja. Izgleda da Miller i Fincher konačno dobiju priliku da zajedno rade na animiranom projektu.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Magazin

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH