Pratite nas na društvenim mrežama

Thom Yorke objavio album ‘Suspiria‘

MUZIKA

Thom Yorke objavio album ‘Suspiria‘

Frontmen legendarnog Radioheada, Thom Yorke, objavio je novi solo album koji je ujedno i muzička podloga za novi film ‘Suspiria’ koji je režirao Luca Guadagnino. Album naslovljen ‘Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)’ objavila je izdavačka kuća XL Recordings.

Album „Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)” sastoji se od 25 kompozicija koje predstavljaju miks instrumentalnih komada i pjesama tradicionalnije strukture kao što su „Unmade”, „Has Ended” i „Suspirium” čija je osnovna muzička tema ujedno i glavna tema filma. Ove tri pjesme su, pored pjesama “Volk” i “Open Again” bile i singlovi koji su najavili izdanje.

„Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)” je kombinaciju klavirskih balada, elektronske glazbe u maniri njemačkog krautrocka, slojevitih vokalnih dionica i melodija koje spajaju motive užasa, čežnje i melankolije. Pored Thoma, svoj doprinos su dali i Sam Petts-Davis kao koproducent, Noah Yorke kao bubnjar, Pasha Mansurov kao flautista, kao i Londonski moderni orkestar i zbor.

Film „Suspiria” je remake istoimenog kultnog horor ostvarenja iz 1977. godine koje je originalno režirao Dario Argento. Radnja novog filma je, kako je to bio slučaj i sa originalom, smještena u Berlin 1977. godine. Film je, kao i album, svoju svjetsku premijeru imao 26. oktobra.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike MUZIKA

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH