Pratite nas na društvenim mrežama

The Walking Dead: Rick Grimesa više nema

SERIJE

The Walking Dead: Rick Grimesa više nema

Fanovi The Walking Deada oprostili su se od Ricka Grimesa.

Andrew Lincoln u izrazito emotivnoj petoj epizodi devete sezone posljednji put je glumio u jednoj od trenutno najpopularnijih TV serija na svijetu.

Oproštaj Ricka Grimesa donio nam je jednu od najboljih epizoda Živih mrtvaca. Prva je ovo epizoda koja je imala ocjenu veću od 9 na IMDb-u od šeste sezone, i ujedno je jedna od najbolje ocijenjenih na ovoj stranici (9.5). Inače, s dolaskom nove šefice produkcije i režije, Angele Kang, TWD se polako počeo vraćati na staze stare slave, u kojoj smo s ushićenjem čekali ponedjeljak i novu frku sa zombijima.

Četvrta epizoda završila je s probodenim Rickom kojeg okružuju dvije horde zombija, i tu smo i nastavili. Rick se, u stilu Umri muški, uspio spasiti situacije, a heroj ove priče ostao je do samog kraja.

Ono, čim su nas producenti i scenaristi posebno iznenadili, bilo je gostovanje glumaca koji su davno “ubijeni”.

Na samom početku vidjeli smo Shanea (Jon Bernthal), posebne emocije u nama je probudio Hershel (Scott Wilson), pogotovo jer je ovaj glumac preminuo početkom oktobra, a scena u kojoj Rick razgovara sa Sashom (Sonequa Martin-Green) na jedan jezivi i potresni način odala je počast svim likovima u ovoj seriji koje smo izgubili (nećemo sad baš sve spojlati).

Vidjeli smo na kratko i najpoznatijeg zombija iz prve sezone, a Rick je konačno i otvorio najpopularnija vrata iz jedne TV serije.

Rick je, dakle, otišao kako i priliči kraju dugogodišnje TV priče – eksplozija, vatreni zombiji i spašavanje cijelog svijeta. Dobro, ne baš cijelog svijeta, ali njegovog mikrokosmosa.

Rick zapravo nije mrtav. “Odjahao je u suton” u helikopteru sa Jadis (Pollyanna McIntosh) u neke nove avanture koje ćemo, a to je potvrđeno, gledati u filmskoj verziji! Naime, stiže nam The Walking Dead filmska trilogija u kojoj ćemo saznati šta će se dalje dešavati dragom šerif

Pogledajte produženu najavu novih epizoda:

https://youtu.be/79_RVnqStuM

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike SERIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH