Pratite nas na društvenim mrežama

‘The Walking Dead: World Beyond’: Sve što znamo o novom postapokaliptičnom spin-offu

Magazin

‘The Walking Dead: World Beyond’: Sve što znamo o novom postapokaliptičnom spin-offu

Sljedeće godine nas očekuje novi spin-off iz Walking Dead serijala pod nazivom World Beyond.

Smješten 10 godina nakon početka apokalipse, u svijet prepun zombija (ujedno i u Walking Dead univerzum), uvodi nas u napetu priču dviju protagonistica koje se nastoje  izboriti u svijetu prepunom opasnosti i straha. Cijela priča se fokusira na tinejdžersku generaciju te njihove osobne probleme u svijetu prepunom zombija.

Među njima neki će postati heroji, drugi će postati zli, ali jedno im je zajedničko a to je borba za goli život u svijetu koji ne prašta pogreške.

“Serija ima, u više aspekata, različitu mitologiju. Ona je postavljena u istom svijetu, ali stvari za koje je vezana vrlo su različite od onih koje su predstavile druge fikcije, a također su i životi protagonista različiti ”, objasnio je Scott Gimple, izvršni producent serije. “Sistem u kojem su oni i sistem za koji su vezani i iz kojeg pokušavaju otići vrlo se razlikuje od svega što smo vidjeli. Ova serija, sa svojom mladom postavom, daje potpuno drugačiji osjećaj.”

https://youtu.be/dOf0wdg05hc

U nedavno puštenom teaser trailer-u (odmah nakon midseason finala Walking Dead-a) poznavatelji Walking Dead univerzuma će odmah prepoznati  infinity znak misteriozne grupe Commonwelth (originalno prikazane u stripovskom izdanju)  koja će, kako se čini, biti pobliže objašnjena u nadolazećoj seriji. Nakon što su nakratko prikazani u originalnoj seriji kao i Fear The Walking Dead-u, napokon ćemo dobiti i puno bolji uvid u namjere najbolje organizirane grupe u Walking Dead univerzumu.

World Beyond usredotočit će se na grupu mladih likova, a glavnu glumačku postavu predvode Aliyah Royale, Annet Mahendru, Nicolas Cantu i Hal Cumpston. Također će glumiti Julia Ormond, koja će glumiti „karizmatičnog vođu velike, sofisticirane i ogromne sile“, i Natalie Gold.

Jordan Vogt-Roberts (‘Kong: Skull Island’) je zadužen za režiju novog spin-off-a. Međutim, iza kamera ne stiže samo on. Kako je otkriveno na listi redatelja postoji još jedno ime. Riječ je o Michaelu Cudlitzu koji je život dao Abrahamu Fordu.

Trenutni teaser traileri nam prikazuju obećavajuću  zombi priču (trenutno ne skroz jasnu jer nije dano previše informacija), čiji rasplet nas očekuje početkom 2020. godine, a u međuvremenu, sezona 10 Walking Deada vraća se 23. februara.

Uz tri filma vezana za sudbinu svima omiljenog šerifa, Rick Grimesa, novu sezonu Fear The Walking Dead-a kao i premijeru novog spin-offa, 2020. godina će biti godina Walking Dead-a.

 

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Magazin

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH