Pratite nas na društvenim mrežama

The Walking Dead serija se vratila, vraćate li se i vi?

RECENZIJE

The Walking Dead serija se vratila, vraćate li se i vi?

Nova sezona Walking Dead-a je obećavala “novi početak” jedne od najpoznatijih zombie saga svoga vremena i u tome nije u potpunosti uspjela. Sama radnja započinje dvije godine nakon velike borbe između Ricka i Negana gdje Negan (vođa Saviorsa ) biva svrgnut s vlasti te u potpunosti poražen, a vlast preuzimaju Alexandria, Hiltop, Kingdom, Oceanside i ostala naselja.

Pokušaj stvaranja civilizacije počinje u trenutku kada se vlast nad oslobođenim područjima podijeli između Rick-a koji preuzima Alexandriju, Maggie koja preuzima Hilltop te samoprozvanog kralja Ezikiela koji preuzima Kingdom. Nakon pada Negana i njegove tiranije, Rick zajedno sa ostalima nastoji ostvariti san o normalnom životu nakon pada civilizacije te osigurati kako sebi tako i ostalima lagodniji suživot sa preostalim preživjelima iz bande Saviorsa. Rickov cilj je ostvariti san njegovog preminulog sina Carla koji je vjerovao u pomalo utopijski suživot s Neganom i ostalima.

Epizoda nije uspjela vratiti onu žar koja je pratila seriju sve do njene pete sezone kada ju je počela pomalo gubiti a time i gledatelje koji su počeli odustajati od serije u velikom mahu. Premijera je ostvarila i najniži broj gledatelja što dokazuje da je veliki dio fanova već odavno odustao od serije. Sama premijera po mome mišljenju nije uspjela sagu vratiti na noge, ali s obzirom da se radi o tek prvoj epizodi sezone  teško je donositi zaključke u kojem će smjeru serija nastaviti. Svi fanovi željno iščekuju pojavljivanje Whispers-a koji će svoj debi ostvariti u narednim epizodama.

Ostaje nam vidjeti u kojem će smjeru serija nastaviti radnju te nadati se da će serija ostvariti u novoj sezoni onu kvalitetu koju je u nekoliko prethodnih sezona izgubila.

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike RECENZIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH