Pratite nas na društvenim mrežama

The Stand – Ponovo King

Filmovi i serije

The Stand – Ponovo King

Krajem godine nas očekuje još jedna ekranizacija poznatog Kingovog romana, a u ovom slučaju se radi o remaku kultne serije iz 90ih, temeljene po knjizi Stephen Kinga, The Stand.

Radnja serije se vrti oko smrtonosnog virusa, proizvedenog od strane ljudi, koji je pokosio čovječanstvo te je ostalo samo 1% ljudi koji su preživjeli kataklizmu globalnih razmjera. Serija će se uglavnom fokusirati na sukob između dobra (preživjeli predvođeni proročicom Abigail) i zla (zloglasno i moćno biće iz Kingovog univerzuma, Man in Black aka Randal Flagg).

Dvije centralne figure serije su Mother Abigail (stogodišnja proročica koja je prorekla kraj svijet kakvog poznajemo, ulogu tumači neponovljiva Whoopi Goldberg) i Randell Flagg (biće zla čiji je cilj uništiti i ono malo čovječnstva koje je preživjelo, ulogu tumači Alexandar Skalsgard, poznatiji široj publici u seriji True Blood i posljednjoj filmskoj adaptaciji Tarzana).

Posljednju ekranizaciju Man in Blacka smo vidjeli u ne tako uspješnom blockbusteru, Dark Tower iz 2017.godine, u kojem ulogu Randall Flagga tumači Matthew Mcconaughey.

Za produkciju serije je zadužena televizijska kuća CBS, poznata po kvalitetnim reboot serijama kao što su Star Trek Discovery, Picard, Star Trek Lower Decks, Twilight Zone.

Premijera serije nas očekuje 17. prosinca 2020. godine na CBS-u.

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Filmovi i serije

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH