Pratite nas na društvenim mrežama

The OA: Druga sezona stiže u martu

SERIJE

The OA: Druga sezona stiže u martu

Netflix je obnovio The OA za drugu sezonu koja će premijeru imati 22. marta. Brit Marling je utjelovila Prairie Johnson, mladu slijepu ženu koja se vratila u rodni grad nakon neobjašnjivih sedam godina izbivanja.

Osim što joj se vid vratio — Prairie je odbijala govoriti o svom nestanku sa svima, osim četvero tinejdžera i njihovim učiteljem u srednjoj školi. Njena nevjerojatna priča uključuje bivše identitete, otmicu i transdimenzionalna putovanja, tajne misije, Ruse, interpretativni ples…

The OA, koji je kreirao simpatični duet nezavisnog filma Brit Marling i Zal Batmanglij (koji je režirao i sve epizode), postao je najkontroverzniji Netfliksov original iz 2016. godine.

Serija je definitivno podijelila mišljenja fanova dobre misterije i naučne fantastike. Čak i neke od otrcanijih tema — moć ljubavi, prijateljstvo, bliskost, opstanak, pripovjedanje i tako dalje — uspijevaju da pruže nešto novo, ali ti trenuci su neuhvatljivi i izgubljeni u cjelokupnoj neobičnosti i strategiji namjernog zbunjivanja.

Kraj poslije pucnjave u školi je fascinantan i potresan, ali zapravo ne nagradi gledaoce dovoljno da bi nadomjestio zbunjenost koju su morali da istrpe u prethodnih osam epizoda. Uglavnom samo djeluje kao da serija želi da ostanete dovoljno zaintrigirani da biste se vratili za neizbježnu drugu sezonu. Od 22. marta pred nama je novih osam epizoda, koje će nam vjerovatno pružiti neke konkretnije odgovore.

 

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike SERIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH