Pratite nas na društvenim mrežama

“The Invisible Man” – Horor koji je oduševio publiku

FILM

“The Invisible Man” – Horor koji je oduševio publiku

Film “Nevidljivi čovjek” s Elisabeth Moss u glavnoj ulozi, već se pokazao kao veliki hit. Premašio je svačija očekivanja, a tokom svog prvog vikenda prikazivanja u kinima, već je zaradio 50 miliona dolara širom svijeta.

Osim publike, oduševljeni su i kritičari. Na čuvenoj stranici Rotten Tomatoes, na kojoj se ocjenjuju filmovi i serije, “Nevidljivi čovjek” (Invisible Man), trenutno ima 90 posto preporuke, što je visoka ocjena za film strave i užasa. Elementi horora prisutni su na svakom koraku, što ne čudi s obzirom na to da je Whannell scenarist originalne verzije i nekolicine nastavaka filmova Slagalica strave i Podmuklo.

Očekuje se daljnji uspjeh prvog horor hita ove godine. Tek što je izašao u kinima 27. februara, već je uspio sedmerostruko povratiti dobit, s obzirom na veoma mali budžet od 7 miliona dolara koliko je u njega uloženo.

Kao nadahnuće za film poslužila je knjiga “Nevidljivi čovjek”, engleskog majstora naučne fantastike – književnika H.G. Wellsa.

Radnja se odvija oko Cecilije Kass, žene zarobljene u nezdravoj vezi s bogatim i briljantnim naučnikom koji je želi kontrolirati u svakom pogledu. Stoga ona bježi od njega i skriva se, uz pomoć svoje sestre, njihovog zajedničkog prijatelja iz djetinjstva i njegove kćeri. No kada Cecilijin nasilni bivši dečko napravi samoubistvo i ostavi joj dio njegovog velikog bogatstva Cecilija će posumnjati kako on nije doista mrtav. Kako se niže serija jezivih slučajnosti, prijeteći životima njezinih najmilijih, Cecilijin zdrav razum postaje upitan dok očajnički želi dokazati da je lovi neko koga niko ne može vidjeti.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH