Pratite nas na društvenim mrežama

“The Final Adventure of Kaktus Kid” – Dokumentarac posvećen strip crtaču Veljki Kockaru

FILM

“The Final Adventure of Kaktus Kid” – Dokumentarac posvećen strip crtaču Veljki Kockaru

Glavni protagonist filma je svjetski prepoznat, kultni srpski strip crtač Aleksandar Zograf koji otkriva neobičan strip iz perioda Drugog svjetskog rata. Njegov je junak Kaktusić – mali kaktus zarobljen u tegli. Zaintrigiran tim pronalaskom, Zograf istražuje tajanstveni život autora Kaktusića – nedovoljno poznatog umjetnika Veljka Kockara. Riječ je o pothvatu kojim je Zograf saznao da crtež doslovce može biti važniji od života.

Veljko Kockar je bio mladi umjetnik koji se služio svojim crtačkim talentom i stripovskim umijećem u pogrešno vrijeme i sasvim sigurno na pogrešnom mjestu. Pogrešnom jer karikatura i slobodna misao rijetko kada postoje u ispravnom vremenu i prostoru.

“Tko je smjestio Kaktusiću” redatelja Đorđa Markovića hrvatska je manjinska koprodukcija Nukleus Filma podržana od strane Kreativne Europe što je i posve logično jer je riječ o kreativnom dokumentarcu u kojem se savršeno nadopunjuju strip, film i animacija.

Film “Tko je smjestio Kaktusiću?” na Secret Arts Cinema ima ekskluzivnu hrvatsku premijeru – u svakom gradu samo jedno prikazivanje! Prvo će ga imati priliku pogledati zagrebačka publika 7. novembra u Kaptol Boutique Cinema, potom riječka 19. novembra u Art-kinu Croatia, a onda i splitska 5. decembra u Kinoteci Zlatna vrata.

“Tko je smjestio Kaktusiću?” je ove godine već izborio nastupe na ZagrebDox Pro radionici te češkom East Doc Platformu.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH