Pratite nas na društvenim mrežama

That’s not all folks: Warner Bros vraća Looney Tunes

Magazin

That’s not all folks: Warner Bros vraća Looney Tunes

U srijedu, Warner Bros. Animation je otkrio prvi dio završenih kratkih filmova za Looney Tunes Cartoons, seriju koja donosi klasične likove poput Porky Pig i Bugs Bunny natrag na ekrane. Publika na Annecy International Festivalu animiranog filma dobila je prvi pogled na seriju, koju je Warner Bros prvi put najavio u junu 2018. godine.

Jedan od kratkih filmova koji je premijerno prikazan na festivalu, danas je stigao online: “Dynamite Dance” u režiji Davida Gemmilla, koji prikazuje Bugs Bunnyja i Elmer Fudda u onome što najbolje rade, “plešu” u energičnom i eksplozivnom tangu punom blage opasnosti.

Svaka sezona Looney Tunes Cartoons će uključivati ​​1000 minuta novog sadržaja koji će biti distribuirani na različitim platformama. Svaki crtani film će trajati od jedne do šest minuta. Serija je karikaturistička – svaka epizoda će biti „napisana“ i nacrtana od strane samih karikaturista, omogućavajući individualnim ličnostima i stilovima da sijaju.

U seriji će nastupiti veteranski glasovi Looney Tunes-a, uključujući Erica Bauzu (Bugs Bunny, Daffy Duck, Marvin Mars, Pepé Le Pew i Woody Woodpecker), Jeff Bergmana (Elmer Fudd, Sylvester the Cat, Foghorn Leghorn) i Bob Bergena (Porky Pig).

 

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Magazin

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH