Pratite nas na društvenim mrežama

Tarantino razvija adaptaciju stripa ‘Django/Zorro’

FILM

Tarantino razvija adaptaciju stripa ‘Django/Zorro’

Veliki holivudski hit Django Unchained dobit će svoj nastavak i još jednog protagonistu – Zorroa, piše Collider.

Naime, poznati filmski reditelj Quentin Tarantino udružit će se sa Jerrodom Carmichaelom u pisanju scenarija za film baziran na stripu o filmskim junacima Djangu i Zorrou.

Radnja će biti smještena nekoliko godina nakon događaja koji su se desili u prvom dijelu Djanga kojeg je utjelovio glumac Jamie Fox.

Podsjećamo, Django je “lovac na glave” za kojim istovremeno postoji nalog za njegovim hapšenjem. Nakon što se skrasio sa suprugom Broomhildom u blizini Chicaga ponovo kreće na put u namjeri da poravna račune sa robovlasnicima.

Na svom putovanju sreće se sa Diegom de la Vegom – slavnim Zorrom, maskiranim osvetnikom čija neobična pojava i karakter ga počinje fascinirati, te tako Django postaje Zorroov zaštitnik sa kojim zajedno kreće u misije oslobađanja ljudi od ropstva.

Ovaj filmski projekat prvi put je spomenut 2014. godine, kada su o njemu razgovarali Amy Pascal iz Sonyja i sam Tarantino.

Još uvijek nije poznato da li će Sonyju pripasti produkcija i distribucija filma, kao što je to bio slučaj sa Django Unchained i posljednim Tarantinovim filmom – Once Upon A Time in Hollywood.

Također, nije poznato hoće li Foxx ponoviti svoju ulogu, ali Collider prenosi kako Tarantino neće režirati film, već će vjerojatno producirati projekt.

Nastavi čitati
Advertisement

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH