Pratite nas na društvenim mrežama

Tarantino razvija adaptaciju stripa ‘Django/Zorro’

FILM

Tarantino razvija adaptaciju stripa ‘Django/Zorro’

Veliki holivudski hit Django Unchained dobit će svoj nastavak i još jednog protagonistu – Zorroa, piše Collider.

Naime, poznati filmski reditelj Quentin Tarantino udružit će se sa Jerrodom Carmichaelom u pisanju scenarija za film baziran na stripu o filmskim junacima Djangu i Zorrou.

Radnja će biti smještena nekoliko godina nakon događaja koji su se desili u prvom dijelu Djanga kojeg je utjelovio glumac Jamie Fox.

Podsjećamo, Django je “lovac na glave” za kojim istovremeno postoji nalog za njegovim hapšenjem. Nakon što se skrasio sa suprugom Broomhildom u blizini Chicaga ponovo kreće na put u namjeri da poravna račune sa robovlasnicima.

Na svom putovanju sreće se sa Diegom de la Vegom – slavnim Zorrom, maskiranim osvetnikom čija neobična pojava i karakter ga počinje fascinirati, te tako Django postaje Zorroov zaštitnik sa kojim zajedno kreće u misije oslobađanja ljudi od ropstva.

Ovaj filmski projekat prvi put je spomenut 2014. godine, kada su o njemu razgovarali Amy Pascal iz Sonyja i sam Tarantino.

Još uvijek nije poznato da li će Sonyju pripasti produkcija i distribucija filma, kao što je to bio slučaj sa Django Unchained i posljednim Tarantinovim filmom – Once Upon A Time in Hollywood.

Također, nije poznato hoće li Foxx ponoviti svoju ulogu, ali Collider prenosi kako Tarantino neće režirati film, već će vjerojatno producirati projekt.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH