Pratite nas na društvenim mrežama

Sve što znamo o nastavku filma “Call Me By Your Name”

FILM

Sve što znamo o nastavku filma “Call Me By Your Name”

Iako film Call Me By Your Name nije osvojio Oscara, a nosio je jednu nominaciju Timothéea Chalameta u kategoriji najbolje muške uloge, ostavio je popriličan dojam na publiku i struku. Nakon početka prikazivanja filma već se počelo špekulirati o nastavku filma da bi režiser Luca Guadagnino u intervjuu na crvenom tepihu za vrijeme ceremonije dodjele nagrada Oscar potvrdio da uskoro dolazi nastavak.

Luca surađuje s Andréom Acimanom, piscem i autorom prvog romana, u kreiranju nastavka priče. Prisjetimo se, ljubavna priča između Elija i Olivera završava Oliverovim vraćanjem u SAD. Nastavak donosi radnju koja se odvije pet do šest godina nakon njihovog rastanka i cijeli ton filma bit će drugačiji od prvog filma. Elio i Oliver zaputit će se na put oko svijeta, no detalji njihovog odnosa nisu otkriveni. Jedino što možemo pretpostaviti jeste da će ta 1988. donijeti mnoge prevrate… posebno uzevši u obzir da je režiser još prije izjavio da bi volio vidjeti lik Elia kao filmofila i kako gleda kultni film Once More režisera Paula Vecchialija. Čak postoje naznake da bi priča mogla postati trilogija.

Aciman je u utorak najavio da će čitatelji uskoro imati priliku da vide kako se dalje odvija život glavnih protagonista romana. “Zapravo bih želio nastavak romana Call Me By Your Name. Upravo ga pišem”, kaže u tweetu koji je objavio.

Režiser filma Luca Guadagnino već je govorio o vlastitom planu da prati dalji tok priče i snimi nekoliko nastavaka. “U romanu, na kraju, imate 40 stranica koje govore o narednih 20 godina u Eliovom i Oliverovom životu, tako da postoji neka vrsta indikacije autora da se njihova priča može nastaviti”, izjavio je za Hollywood Reporter početkom ove godine.

“Po mom mišljenju, Call Me… može biti prvo poglavlje hronike koja prati život likova koje smo upoznali na filmu, s tim da bi prvo poglavlje moglo biti priča o njihovom odrastanju i stasavanju u muškarce, a sljedeće poglavlje bi moglo biti o poziciji mladog muškarca u svijetu, njegovim željama, a onda da se govori o onom što je ostalo nekoliko godina nakon emotivnog udarca koji je oblikovao glavnog lika i učinio ga onim što jeste.”

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH