Pratite nas na društvenim mrežama

Sve što znamo o finalu 6. sezone Vikinga

SERIJE

Sve što znamo o finalu 6. sezone Vikinga

Fanovi Vikinga već se pitaju šta će se dogoditi u finalnim epizodama 6. sezone. 10 epizoda  je premijerno predstavljena prošle sedmice i ostavila je puno pitanja u zraku. Srećom, postoji barem novi promo trailer, 25 sekundi čistog blaženstva, a ujedno i zagonetne poruke.

Mnogi su se fanovi zbunili što se zapravo dogodilo u finalu sezone. Nejasno je da li su se odvijali određeni prizori ili su sve vrijeme bili u glavi lika. Rusi su napokon napali i nisu pokazivali milosti. I dalje stvari izgledaju nejasno kada je u pitanju sudbina glavnog junaka.

Kao što Daily Express ističe, postojala je određena neizvjesnost je li ovo posljednja epizoda Vikinga. Međutim, to nije slučaj. Prva sezona imala je samo devet epizoda, a sezone 2 i 3 imali su po deset epizoda. Međutim, nakon toga, History Channel je počeo producirati duže sezone od 20 epizoda s pauzom nakon epizode 10. To je dovelo do neke zbrke, iako su se i prva i druga polovina premijere svake sezone predstavile krajem novembra ili početkom decembra, pa se svaki put čini kao nova sezona.

Iako mreža još nije objavila datum premijere povratka za sezonu 6, Daily Express predviđa da će se 11. epizoda prikazati 4. decembra. Naslov ove epizode još nije objavljen, kao ni naslovi ostalih epizoda finala 6. sezone.

10. epizoda završena je očiglednom smrću Bjorna Ironsidea (Alexander Ludwiga). Ivar (Alex Hogh Andersen) i njegov brat Hvitserk (Marco Ilso) slavili su pobjedu, pa će rusko preuzimanje Skandinavije vjerovatno biti dodatno istraženo u drugoj polovici 6. sezone.

Ivarova zavjera protiv princa Olega (Danila Kozlovsky) vjerovatno će se još više angažirati u posljednjoj polovici 6. sezone.

Osim toga, mnogi fanovi željni su saznati šta se događa na Islandu. Ubbe (Jordan Patrick Smith) i njegova supruga Torvi (Georgia Hirst) putovali su tamo kako bi saznali više o nestanku njihovog prijatelja Flokija (Gustaf Skarsgard). Međutim, čini se da postoji neka misterija oko toga što mu se dogodilo kao i zašto je Kjetill Flatnose (Adam Copeland) toliko nezadovoljan Ubbeovim dolaskom. Finale sezone nije uopšte istraživalo ovu priču pa fanovi mogu očekivati ​​da će naučiti više kad se serija vrati.

Još je puno toga u zraku kada je riječ o tome kako će se stvari završiti. Bilo bi lijepo još jednom vidjeti Rolla (Clive Standen), kao i likove u Engleskoj. Fanovi će morati da sačekaju i vide.

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike SERIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH