Pratite nas na društvenim mrežama

Sve što znamo o 6. sezoni Vikinga

SERIJE

Sve što znamo o 6. sezoni Vikinga

Nedavno je najavljeno da popularna serija Vikinzi završava sljedeće godine, u svojoj 6. sezoni i to je iznenadilo ljubitelje serije diljem svijeta. Ubrzo zatim sam redatelj Vikinga, Michael Hirst je potvrdio da “originalna” serija završava sljedeće godine ali je također u pripremi spinoff Vikinga koji će, kako je navedeno, nastaviti napetu vikinšku priču i proširiti tzv. Vikinguniverzum.

Trenutno je pri kraju 5. sezona Vikinga i serija bilježi nevjerojatne brojke gledanosti i već u ovom trenutku se smatra serijom kultnog statusa te se smatra također jednom od najboljih serija koja je kvalitetno i uspješno opisala Vikinge i njihov način života kao i najbitnije događaje iz njihove bogate i zanimljive povijesti.

Jednu od predstojećih epizoda šeste sezone režirat će jedna od zvijezda serije Katheryn Winnick, poznata kao Queen Lagertha, obilježavajući njen redateljski debi.

Teško je sa sigurnošću reći ko će činiti glumačku postavu šeste sezone, tako da ćemo morati da sačekamo do kraja pete sezone da potvrdimo ko je preživio.

Fanovi su zabrinuti da će Katheryn Winnick napustiti svoju ulogu Queen Lagerthe s obzirom da se seli iza kamere, i da je potpisala novi Netflix show Wu Assassins, ali to nije garancija da ne može nastaviti raditi na Vikinzima. Međutim, njen neprijatelj Ivar ne ide nikuda, s obzirom je glumac Alex Hoeg Handersen snimljen na setu za nove epizode. Ruski glumac Danila Kozlovsky takođe će se pridružiti Vikinzima u šestoj sezoni kao istorijska ličnost Oleg Novgoroda. Što se tiče Bjorna (Alexander Ludwig), Ubbea (Jordan Patrick Smith) i Rolla (Clive Standen) moraćemo samo da sačekamo i vidimo da li će dočekati šestu sezonu.

Radnja za narednu sezonu uglavnom je zadržana u tajnosti, što nije iznenađenje jer još uvijek ne znamo šta će se desiti u ostatku pete sezone.

Vrijeme izlaska šeste sezone još nije objavljeno. Dok su druga, treća i četvrta sezona premijerno prikazane u februaru 2014, 2015. i 2016. godine, peta sezona se preselila u novembar 2017. godine.

Finalna sezona će obuhvatiti 20 epizoda. Kao i prethodna sezona, tako i posljednja šesta će obuhvatiti dva dijela od po deset epizoda , poznatije kao sezona 6A i sezona 6B. U svojim ranijim sezonama, sezona Vikinga se sastojala od deset epizoda. Kada to uporedite, to je kao da Vikinzi imaju još dvije sezone, što je dobra vijest za fanove.

Dakle, može se desiti da prva polovina šeste i posljednje sezone ne bude emitovana do novembra 2019. godine, ali još nije bilo zvanične potvrde.

Nastavi čitati
Advertisement

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike SERIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH