Pratite nas na društvenim mrežama

Stranger Things 4: Sve što znamo o novoj sezoni

Magazin

Stranger Things 4: Sve što znamo o novoj sezoni

Sada kada je treća sezona Stranger Thingsa gotova, ima smisla da se počnemo pitati kada bi mogla izaći nova sezona. Iako streaming mreža Netflix, još nije zvanično najavila četvrtu sezonu, vjerujemo da dolazi. Napokon, kreatori serije, braća Matt i Ross Duffer, rekli su da žele četiri (ili čak pet ) sezona horor-sci-fi serijala iz 1980-ih.

Netflix nije odgovorio na zahtjev za komentar, ali mi fanovi imamo razloga za nadu. Prema ComicBook.com, popis iz filmske publikacije Production Weekly ukazuje da će sci-fi / horor serijal započeti snimanje četvrte sezone na jesen 2019. godine, što znači da bi nova sezona mogla biti dostupna 2020. godine. Možda to zvuči pomalo optimistično. Bilo je 15 mjeseci između sezona jedan i dva, a oko 20 mjeseci između sezona dva i tri. Treća sezona izašla je 4. jula 2019. godine, pa ukoliko Duffersi ne bi ubrzali svoj proces, možda će biti kasna 2020. ili čak negdje 2021. godine, prije nego što vidimo četvrtu sezonu.

Prva sezona imala je osam epizoda, druga devet, a treća osam epizoda, pa pretpostavljamo da bi četvrta sezona mogla imati oko osam epizoda.

Stranger Things, serija je koja je osvojila brojne fanove kada je debitovala u ljeto 2016. Postavljena u malom gradu Hawkins u državi Indiana 1980-ih, serija počinje nestankom mladog Willa Byersa. Ispada da su istraživači iz Hawkinsove nacionalne laboratorije otvorili vrata jezive alternativne dimenzije poznate kao Upside Down. A oni, očito, eksperimentišu i sa grupom posebne djece, od kojih jedno, poznato kao Eleven, bježi i sprijateljuje se s Willovom grupom.

Od tada, gledatelji su upoznati sa jezivim i smrtonosnim demogorgonima i demodogovima, upoznali su različitu drugu djecu s psihokinetičkim moćima i izgubili razne voljene i ne tako voljene likove. Dio šarma emisije su i njeni raznoliki glumci, koji se osjećaju kao pravi prijatelji, i njena nostalgična postava. (Treća sezona odvela je gledatelje u prošlost u Starcourt Mall, oko 1985.)

Treća sezona zaradila je zvjezdane ocjene i od kritičara i od obožavatelja. Prema Netflixu , posljednju sezonu Stranger Things -a u prva četiri dana pogledalo je 40,7 miliona računa . Dakle, sa sigurnošću se može reći da se fanovi nadaju povratku 4. sezone Stranger Things.

Fanovi su razvili teoriju kako bi Eleven, koju glumi Millie Bobby Brown, mogla biti antagonist sljedeće sezone. U finalu sezone 3, El je bila nova meta višegodišnje zle sile, Mind Flayer. Tokom epizode, Mind Flayer hvata El za gležanj, prije nego što su je na kraju spasili prijatelji. Međutim, dio Flayerovog mesa ostaje u njenoj nozi dok ga Majk ne izvuče, ostavljajući ju ranjivu na infekcije. Drugim riječima, za Eleven je uspostavljen opasan presedan. Svaki drugi lik koji je zarazio Mind Flayer na kraju je bio pod kontrolom super negativca. Billy (Dacre Montgomery) i Will (Noah Schnapp) su glavni primjeri.

Očito ne znamo ko se vraća, a ko ne, ali pretpostavljamo da će se većina likova iz prve tri sezone vratiti: Millie Bobby Brown kao Eleven, Finn Wolfhard kao Mike Wheeler, Noah Schnapp kao Will Byers, Caleb McLaughlin kao Lucas Sinclair, Gaten Matarazzo kao Dustin Henderson, Winona Ryder kao Joyce Byers, Natalia Dyer kao Nancy Wheeler, Charlie Heaton kao Jonathan Byers, Maya Hawke kao Robin, Joe Keery kao Steve Harrington, Sadie Sink kao Max Mayfield, Priah Ferguson kao Erica Sinclair, Cara Buono kao Karen Wheeler. Jedno veliko pitanje koje stoji je: Da li je šef policije Jim Hopper (David Harbor) još uvijek živ, vjerovatno u ruskom zatvoru?

Prva sezona dogodila se 1983., druga 1984., a treća u ljeto 1985. Dakle, čini nam se da će sljedeća sezona biti postavljena u  1986. godinu, iako bi stvari mogle skočiti čak i dvije godine unaprijed. 1986. godina ima bogatu pop kulturu i vijesti koje bi se mogle odigrati u seriji poput ove, uključujući i černobilsku katastrofu. S obzirom na to da su Rusi bili jako uključeni u treću sezonu, da li bi sam Černobil mogao biti uključen u mitologiju emisije? Ostaje nam da sačekamo četvrtu sezonu i vidimo koliko su sve ove pretpostavke tačne.

https://youtu.be/XcnHOQ-cHa0

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Magazin

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH