Pratite nas na društvenim mrežama

Stiže serija o životu Marilyn Monroe

Magazin

Stiže serija o životu Marilyn Monroe

Marilyn Monroe i tragični kraj njenog života – već decenijama su tema rasprava u Holivudu. Monroe je jedna od najvećih holivudskih zvijezda u historiji, a najpoznatija je po ulogama u filmovima „Neki to vole vruće” i „Muškarci više vole plavuše”.

Posljednji mjeseci života Marilyn Monroe će biti dramatizovani u novoj seriji BBC Studios koja će istražiti njen odnos sa holivudskim studijima i javnim ličnostima kao što su JFK i Bobby Kennedy.

BBC Studios, producentska i komercijalna ekipa BBC-a, udružila se sa Dan Seftonom i Simon Luptonovim, britanskim indie producentom Seven Seas Films kako bi razvili novi show. Ima radni naslov “Posljednji dani Marilyn Monroe ” i bit će zasnovana na dijelovima knjige Keitha Badmana “Posljednje godine Marilyn Monroe: Šokantna istinita priča”.

Monroe, koja je umrla 1962. godine u 36. godini života, ostaje predmet trajne fascinacije. Producenti su rekli da će serija obuhvatiti period u kojem je njeno ponašanje postajalo sve čudnije jer je njena ovisnost o alkoholu i lijekovima uzrokovala da njezina blistava filmska karijera propadne.

Anne Pivcevic iz BBC studiosa ističe da će se „ambiciozna” serija baviti „velikim temama poput ljubavi, moći, vjernosti i politike”.

„Želja Merilyn da je ozbiljno shvate kao glumicu i njena bitka sa moćnim ljudima koji kontrolišu producentske kuće je, nažalost, podjednako aktuelna i danas”, kaže ona.

Ko će glumiti Monroe još nije poznato.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Magazin

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH