Pratite nas na društvenim mrežama

Stiže filmski prequel “Hunger Games” prema novom romanu Suzanne Collins

Magazin

Stiže filmski prequel “Hunger Games” prema novom romanu Suzanne Collins

Suzanne Collins piše uvod u svoju najprodavaniju trilogiju Igre gladi sa potencijalnom filmskom adaptacijom također na putu.

Knjiga koja je trenutno bez naslova biće objavljena u maju 2020. godine i biće postavljena u Panemu, 64 godine prije događaja distopijske franšize. Ona će se fokusirati na vrijeme nakon takozvanih „tamnih dana“, neuspjele pobune.

Uprkos činjenici da novi roman još uvijek nema naslov, te da će do njegovog objavljivanja doći tek iduće godine, Lionsgate je objavio kako već rade na filmskoj adaptaciji u saradnji sa autorkom.

“Kao ponosni dom filmova ‘Igre gladi’, ne možemo dočekati objavu sljedeće Suzanine knjige. Komunicirali smo s njom tokom pisanja romana, i veselimo se nastavku bliske saradnje na filmu”, saopštio je predsjednik kompanije Lionsgate Motion Picture, Joe Drake.

Trilogija „Igre gladi“ pokrenula je filmsku seriju, u kojoj glumi Jennifer Lawrence kao junakinja Katniss Everdeen, Josh Hutcherson kao Peeta Mellark, i Liam Hemsworth kao Gale Hawthorne. Filmska franšiza je zaradila skoro 3 milijarde dolara na blagajni, i uvela talas distopijskih filmskih adaptacija, kao što su Maze Runner i Divergent trilogija.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Magazin

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH