Pratite nas na društvenim mrežama

Stigao prvi teaser za seriju “Star Trek: Picard”

SERIJE

Stigao prvi teaser za seriju “Star Trek: Picard”

Nakon sedam sezona i četiri filma u kojima je upravljao brodom Enterprise kao Jean-Luc Picard, Patrick Stewart službeno je odstupio iz Zvjezdane flote 2002. godine nakon izlaska Star Trek: Nemesis. A sada se vraća u novom CBS-ovom projektu “Star Trek: Picard”.

Serija je najavljena još prošle godine, a sada je dobila i prvi teaser.

Iz teasera smo saznali da je Picard sada admiral Jean-Luc Picard … ili je bar bio. To je zato što je Picard očigledno spustio svoju značku Zvjezdane flote i povukao se u vinograd svoje porodice. Sve što znamo iz teasera je da je oko 15 godina prije početka serije, Picard, nakon što je vodio “najveću spasilačku armadu u historiji”, doživio nešto “nezamislivo”. Shvatili smo da će se serija baviti upravo onim šta je to bilo i zašto je bilo toliko loše da Picard napusti Zvjezdanu flotu.

Nova serija će ispričati jednu dugu priču umjesto epizodne strukture “Next Generation”. Ranije ove godine, Alex Kurtzman, izvršni producent, je rekao da će se radnja serije odvijati nakon uništenja Romulanskog carstva.

U seriji će pored Stewarta nastupiti i Santiago Cabrera, Harry Treadaway i Alison Pill. Kurtzman će nadgledati cijelu produkciju, a ujedno je i glavni pisac za više epizoda, a Jonathan Frakes će biti redatelj na najmanje dvije epizode prve sezone. Frakes je, igrao popularnog Williama Rikera u Star Treku: Next Generation. Karakter je posljednji put viđen kako preuzima komandu nad svojim brodom, USS Titan, i nije poznato da li će ponovo glumiti pored Stewarta ili ostati strogo iza kamere.

Star Trek: Picard stiže na male ekrane krajem 2019. godine.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike SERIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH