Pratite nas na društvenim mrežama

Stigao je trailer za film “Tolkien”

FILM

Stigao je trailer za film “Tolkien”

Životom J. R. R. Tolkiena i to s naglaskom na mlađe dane pozabavit će se film kojeg je Fox Searchlight najavio još u novembru 2013. i to s vrlo jednostavnim naslovom – Tolkien. Dvomjesečno snimanje filma započelo je u listopadaoktobru 2017. godine, a nedavno je otkrivena i glavna glumačka postava kao i datum premijere.

Bit će zanimljivo pogledati film koji prati tvorca cijelog jednog, možda čak i najpopularnijeg žanra 20. stoljeća, Johna Ronalda Reuela Tolkiena, engleskog književnika, pjesnika, filologa i sveučilišnog profesora koji je najpoznatiji kao autor djela Hobit, Gospodar prstenova i Silmarillion. Služio je kao Rawlinson i Bosworth profesor anglosaksonskog, kao član Pembroke Collegea od 1925. do 1945. godine te kao Merton profesor engleskog jezika i književnosti na Merton Collegeu u Oxfordu, od 1945. do 1959. godine.

Film je režirao manje poznati finski redatelj Dome Karukoski (Tom of Finland), a producenti su Peter Chernin, Jenno Topping, David Ready i Kris Thykier. Scenarij koji su napisali David Gleeson (The Front Line, Cowboys & Angels) i Stephen Beresford (Pride) bavi se školskim danima poznatog pisca, njegovim prijateljstvima, prvom ljubavi i umjetničkom inspiracijom otkrivenom unutar školske grupe svojevrsnih izopćenika, a sve to u napetom razdoblju uoči Prvog svjetskog rata, koji prijeti razdiranju “grupe”.

Nicholas Hoult glumit će naslovnu ulogu u biopicu o velikome piscu, autoru Hobita, Gospodara prstenova i Silmarilliona! Uz njega na velikome platnu gledat ćemo i Lily Collins u ulozi Edith Bratt, njegove velike ljubavi i inspiracije za likove princeza u Gospodaru prstenova.

Uz Nicholasa Houlta i Lilly Collins u filmu ćemo gledati još i Colma Meaneyja, Toma Glynn-Carneyja, Genevieve O’Reilly i Craiga Robertsa. Film dolazi u kina 10. maja.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH