Pratite nas na društvenim mrežama

Star Wars: The Rise of Skywalker

FILM

Star Wars: The Rise of Skywalker

Star Wars The Rise of Skywalker je deveti, ujedno i finalni nastavak Star Wars originalne sage o Skywalkerima.

Radnja finalnog nastavka se odvija godinu dana nakon događaja iz prethodnog filma (The Last Jedi) te nas uvodi u finalni sukob između Pokreta otpora predvođenog kultnom princezom tj. generalicom Leiom Organom te zloglasnog Prvog Odreda predvođenog njenim sinom Ben Solom aka Kylo Renom.

Kylo Ren kao novi “big bad” serijala (ujedno i zamjena za master Snok) se ponovno vraća i nastoji uništiti ostatak preživjelih pobunjenika.

Kao i u prijašnjim nastavcima sequel trilogije, fokus je stavljen na mladu, buduću Jedi ratnicu Rey čiji put pratimo kroz sva tri filmska nastavka, nove ujedno i završne trilogije Star Wars sage.

Službeni trailer koji je pušten na YouTubu prije dva tjedna nam prikazuje cijelu glavnu postavu – Finn, Poe, C3PO, Chewbacca, bb-8  predvođenu mladom Rey u najopasnijoj “avanturi” života koja ih dovodi do misteriozne olupine slavne Zvijezde Smrti na za sada još nepoznatoj planeti. U traileru vidimo i kultnog Landa Carrisiana (Billy Dee Williams) koji vozi “svoj” Millenium Falcon u društvu Chewbacce.

Sam naslov filma pokrenuo je brojne rasprave. Dok je mađarski naslov “The Age of Skywalker” – prilično sličan američkom – poljski fan je napisao da je direktan prijevod “Star Wars: Skywalker Resurrection”. U pretežno katoličkoj zemlji kao što je Poljska, „Skywalker Resurrection“ priziva znatno više specifičnosti. Uskrsnuće označava uzdizanje iz mrtvih, što može dovesti do beskonačnih mogućnosti. To bi moglo značiti da se Luke vraća u drugačijoj formi nego što je to bio ranije, ili se može odnositi na Leju, za koju znamo da se pojavljuje u epizodi IX. Mnogo strašnije značenje bi bilo da bi Darth Vader, inače poznat kao Anakin Skywalker, mogao biti oživljen. Naslov je ostavio mnoge obožavatelje da se zapitaju da li će redatelj  JJ Abrams povući odluke koje je Rian Johnson donio u “The Last Jedi”, naime otkriće da Rey nije Skywalker i da su njezini roditelji nepoznati.

Na samom kraju teaser trailera može se čuti slavni i potpuno zastrašujući smijeh Emperor Palpatina što znači da možemo očekivati i vraćanje slavnog negativca u poznati serijal (u kakvom obliku, još ne znamo).

Mnogi fanovi Star Warsa diljem svijeta su oduševljeni prikazanim trailerom koji je, vjerujem ispunio srca svih fanova (kojima i ja pripadam) koji su vjerno pratili sve nastavke kroz prethodne godine.

Epizoda 9 je ujedno i posljednja epizoda u Skywalker sagi koja će okončati priču koja je započela još davne 1977. godine kada je izašao prvi nastavak tj. treća epizoda serijala.

Film dolazi u kina diljem svijeta  20. prosinca 2019. godine, a do tada nam ostaje da utvrdimo gradivo gledanjem Original, Prequel i dijela Sequel Star Wars trilogije.

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH