Pratite nas na društvenim mrežama

Smrtonosno bijelo – Novi roman iz pera J.K. Rowling

Kultura

Smrtonosno bijelo – Novi roman iz pera J.K. Rowling

Kriminalistički roman “Smrtonosno bijelo”, četvrti u nizu iz serijala o detektivu Cormoranu Strikeu Roberta Galbraitha, što je pseudonim iza kojeg se skriva slavna književnica J.K. Rowling, objavljen je u hrvatskom prijevodu.

Autorica legendarnog Harryja Pottera napisala je dosad najopsežniji naslov, koji je u isti mah napet ikrimić i uzbudljivi novi nastavak priče o Cormoranu Strikeu i Robin Ellacott.

„Vidio sam ubijeno dijete…
Zadavio ga je, gore kod konja.“

Tri prethodna romana o detektivu Cormoranu Strikeu, Zov kukavice, Dudov svilac i Karijera zla bili veliki svjetski hitovi, a po njima je snimljena i televizijska serija u produkciji Brontë Film and Television.

Nova knjiga na skoro 700 stranica donosi priču o Billyju, problematičnom mladiću koji dolazi u Strikeov ured kako bi mu on pomogao u istraživanju ubojstva za kojeg vjeruje da mu je svjedočio kao dijete. Mladić je vidno potresen i ne može se sjetiti mnogo detalja, no detektiva nešto jako zaintrigira u kod njega i želi preuzeti slučaj.

Prije nego što Strike nastavi s ispitivanjem Billy pobjegne iz njegovog ureda, a dok ga, s partnericom Robin pokušava pronaći, put ih dovede do tajnog mjesta unutar britanskog parlamenta, ali i zlokobne kuće daleko u prirodi.

“Tokom svojevrsne labirintske istrage, Strikeov život daleko je od jednostavnog: njegova nova slava kao privatnog detektiva znači da više ne može raditi prikriveno kao nekoć, dok njegov odnos s bivšom pomoćnicom složeniji je nego ikad – Robin mu je sad neprocjenjiva u poslu, ali njihov privatni odnos je znatno zamršeniji”, napominje se u najavi nove knjige.

J. K. Rowling, autorica uspješnice o Harryju Potteru i romana Prijevremeni izbori, odlučila je pisati kriminalističke romane s obzirom da kao čitateljica obožava taj žanr. Pseudonim je odabrala kako ju se ne bi prosuđivalo prema njenom dotadašnjem radu.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Kultura

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH