Pratite nas na društvenim mrežama

Simpsonovi se približavaju svom kraju

SERIJE

Simpsonovi se približavaju svom kraju

Kako su prenijeli svi utjecajni mediji danas, pa tako i The Guardian, izgleda da se najdugovječnija televizijska animirana serija uskoro prestaje emitirati.

Danny Elfman je čovjek koji stoji iza jedne od najpoznatijih i najprepoznatljivijih televizijskih muzičkih špica, one koja najavljuje seriju “Simpsoni”, a kako je izjavio, serija koja nasmijava gledatelje širom svijeta već preko trideset godina uskoro bi mogla prestati s emitiranjem novih epizoda.

Govoreći na podcastu stranice joe.ie 66-godišnji Elfman je izjavio kako se boji za daljnji ishod “Simpsona” nakon ovogodišnje sezone. “Po onome što sam čuo, to je kraj”, izjavio je Elfman i dodao: “Ne znam prave razloge, ali sam čuo da će to biti posljednja sezona.”

Svoje iznenađenje je malo ublažio prisjećanjem samih početaka “Simpsona”: “Kad sam pisao taj ludi muzički komad, očekivao sam kako ga nitko neće čuti, jer sam uistinu mislio da taj animirani serijal nema šanse.”

Kreiran od strane Matta Goreninga, “Simpsoni” su najduže emitirani animirani TV show u historiji. Počeli su 1987. kao segment “Tracey Ullman Showa” na američkom Foxu, da bi potom bili razvijeni kao samostalni show koji je do današnjeg dana prikazao 670 epizoda.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike SERIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH