Pratite nas na društvenim mrežama

Shazam! – “Just say the word”

FILM

Shazam! – “Just say the word”

Shazam je sedmi nastavak DC-evog produženog filmskog univerzuma koji nam nas uvodi u svijet magije i čarobnjaštva tj. svijet superjunaka Shazam-a.

Shazam je jedan od najstarijih i najjačih likova iz DC univerzuma te je prvi superheroj koji je doživio svoju filmsku ekranizaciju još davne 1941. godine.

Sve započinje kada mladić Billy Batson dobije moć od strane starog čarobnjaka Shazama (čuvara moći Shazama) postaje superjunak Shazam.

Izgovaranjem magičnih riječi Shazam, Billy postaje superjunak čija je misija poraziti snažnog Thaddeus Sivana, znanstvenika koji je preuzeo moći sedam demona koji predstavljaju sedam glavnih grijeha koji preko Sivana žele uništiti čovječanstvo.

Ulogu superjunaka Shazama tumači poznati glumac Zachery Levi najpoznatiji po naslovnoj ulozi u seriji Chuck, a uloga Billy Batsona pripala je mladom glumcu Asher Angelu.

Zachery Levi se savršeno snašao u ulozi jednog od najpoznatiji heroja DC-a te je sa svojim specifičnim humorom upotpunio lik i djelo Shazama. Osim njih u filmu glume Mark Strong u ulozi Thaddeus Sivana, uloga koja kao da je stvorena za fenomenalnog Strong-a, Djimon Hounsou u ulozi čarobnjaka Shazama. Poznavatelji The Walking Dead serijala će prepoznati simpatičnog Jerry-a, glumca Cooper Andrews-a u ulozi staratelja Victor Vasquez-a.

Film donosi prijeko potrebnu svježinu u DCEU ali kako se čini i pozamašnu zaradu te nagovještava svojevrsni “reboot” posrnulog DCEU, posebno nakon neuspješnih “giganata” kao što su Superman Man of Steel, Batman vs Superman i Suicide Squad.

Shazam je prvenstveno atraktivan, humorističan i nadasve zabavan film te kad bi ga se usporedilo s njegovim prethodnicima na temelju tih karakteristika se odvaja od većine superherojskih filmova koji pune kino dvorane posljednjih godina.

Shazam je i prije vlastite premijere potvrđen za nastavak koji će definitivno proširiti Shazamov svijet i predstaviti nam nove protivnike (nadamo se Black Adamu).

Shazam je ostvario i pozamašnih box office (na uloženih 100 mil. dolara ostvario je 60 mil. dolara u niti tjedan dana) i time potvrdio svoje zasluženo mjesto u DCEU te nas u narednim godinama očekuju i daljnji nastavci.

Film bi preporučio svima koji su ljubitelji superherojske tematike ali i onima koji su tijekom ovih godina odustali od DCEU te im preporučam da daju šansu ovom duhovitom i zabavnom filmu koji pokazuje da DC nije uvijek tako mračan kako nam ga prikazuju.

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH