Pratite nas na društvenim mrežama

“Roma” Alfonsa Cuaróna ima novi trailer

FILM

“Roma” Alfonsa Cuaróna ima novi trailer

Netflix je predstavio novi trailer za dramu Roma u režiji dvostrukog oskarovca Alfonsa Cuaróna (Gravity, Children of Men). Roma je prvi film kojeg je Cuarón snimio na tlu svog rodnog Meksika. Donosi univerzalnu priču o turbolentnom životu jedne porodice iz srednje klase sa radnjom koja se odvija tokom sedamdesetih godina u Meksiku, a kroz koju je režiser prožeo svoja iskustva iz djetinjstva. Ostvarenje se osvrće i na veliki historijski događaj Corpus Christi masakr koji se dogodio 1971. u Mexico Cityu, a tokom kojeg je meksička vojska usmrtila liberalno orijentisane studente koji su protestvovali.

Priča je predstavljena kroz sudbine mlade Clee (Yalitza Aparicio) iz indijanskog naroda Mixteca i njene sunarodnice Adele (Nancy García), koji rade kao domaćice za jednu porodicu iz srednje klase. Iz porodice je odsutan otac, a majka Sofia (Marina de Tavira) ima četvero djece. Do Clee nakon nekog vremena dopiru užasne vijesti zbog kojih će zanemariti Sofijunu djecu koju voli kao vlastitu, a vijesti dolaze u momentima kada je u zemlji na pomolu sukob između vojne policije i studenata.

Film je urađen u crno-bijeloj tehnici i predstavlja intimni portret o porodici koja pokušava da opstane među ličnim, političkim i društvenim sukobima. Na Venecijanskom festivalu osvojio je Zlatnog lava, a od 4. decembra će biti dostupan posredstvom Netflixa kada će krenuti i u ograničenu kino-distribuciju.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH