Pratite nas na društvenim mrežama

RIVERDALE – Serija za mlade ili?

RECENZIJE

RIVERDALE – Serija za mlade ili?

Riverdale je teen serija koja nas uvodi u svijet Archie Comics-a i opisuje nam život legendarnih likova stripovskog serijala, tinejdžera koji žive u neobičnom gradiću Riverdale.

Serija se fokusira na neobična zbivanja u gradiću Riverdale ali također i na mladenačke probleme mladog Archija ( KJ Apa) kao i ostalih kultnih likova kao što su Betty Cooper ( Lily Reinhart ), Veronica Lodge ( Camila Mendes ) i  Jughead Jones ( Cole Sprouse ).

Naizgled miran i savršen gradić Rivedale biva centar pažnje javnosti nakon okrutnog ubojstva mladog, perspektivnog mladića Jason Blossom-a inače sina lokalnog moćnika Clifforda Blossoma . Kroz čitavu prvu sezonu se provlači misterija ubojstva mladića koja je potresla čitav grad a u samom finalu se otkriva i ubojica. Nove sezone nam donose i nove misterije.

Zbog popularnosti serije, posebno kod mlađe publike, serija je produžena na 4. sezonu i prije kraja 3. sezone, što znači da nas s obzirom na rastuću popularnost serije očekuju bar još dvije sezone ove sad već poprilično uspješne serije. Uspjeh serije ne leži samo na kvalitetno razrađenim likovima i njihovim odnosima, već i na samoj atmosferi koja nas uvlači u bizarni svijet Archija i društva te također neodoljivo podsjeća na kultnu seriju Twin Peaks, ali uspješnost serije se temelji i na originalnosti likova i priče koja gledatelje drži u napetosti sve do samoga kraja.

Mladi glumci koji tumače glavne likove preko noći su postali svjetske zvijezde i uzori mladima diljem svijeta a gotovo svi su također i Instagram zvijezde sa ogromnim brojem pratitelja preko te iznimno popularne društvene mreže.

Zanimljivost kod ove serije je i casting “odraslih” kao što su Madchen Amick u ulozi Alice Cooper ( ne pjevač ), Luke Perry u ulozi Fred Andrewsa, Marisol Nichols u ulozi Hermione Lodge koji su svjetsku slavu stekli u svojim dvadesetima glumeći u poznatim filmovima i serijama devedesetih, kao što svjetsku slavu sada stječu mladi glumci i glumice Riverdale-a..

Nedavno je izašla i nova inačica serije Sabrina Mala Vještica ( reboot serijala je promijenio i žanr serijala i to iz zabavnog sitcom-a u supernatural horor ) pod nazivom Chilling Adventures of Sabrina te je zanimljivost da serija dijeli univerzum s Riverdaleom pošto jedan i drugi serijal potječu iz Archie Comics-a pa postoji mogućnost i nekog crossovera u doglednoj budućnosti. Crossover sistem je zadnjih godina vrlo popularan u serijskom formatu jer sve više serija se spaja u zajedničke univerzume i tako šire priču i stvaraju pogodno tlo za nove serijale koji mogu izniknuti iz takvih pothvata ( najbolji primjer je Arrowerse koji se sastoji od čak 4 samostalna serijala).

Seriju bih preporučio svima koji su ljubitelji serijala Twin Peaks jer serija ima određenu mističnu atmosferu koju je jedino uspio ostvariti kultni Twin Peaks.

https://youtu.be/Kr_XjNuiJk4

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike RECENZIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH