Pratite nas na društvenim mrežama

Rick Grimes – Lik koji je izmijenio zombie kulturu

Magazin

Rick Grimes – Lik koji je izmijenio zombie kulturu

Kada je Robert Kirkman napisao prvi nastavak stripa Walking Dead ni u snovima nije zamišljao da će se Walking Dead razviti u jednu od najuspješnijih franžiza današnjeg doba. Sama radnja zombie sage se većim dijelom odnosi na međusobne odnose kvalitetno razrađenih karaktera koji nastoje zajedničkim snagama preživjeti zombi apokalipsu.

Centar radnje serije je Rick Grimes (Andrew Lincoln), lokalni šerif koji predvodi grupu preživjelih i naknadno postaje njihov vođa. Rick Grimes zajedno uz svoju obitelj i ostale preživjele je kroz osam televizijskih sezona doživio više užasa nego što bi jedna cijela grupa vojnika preživjela u ratu. Ti užasi su utjecali na promjenu njegovog karatkera (od officer “Frendly-a” do “hladokrvnog” ubojice). Nakon smrti sina Carla, on se u potpunosti mijenja te odlučuje ostvariti posljednju sinovu želju, a to je pomalo utopijski san o suživotu sa Saviorsima i ostalim zajednicama te stvaranju civilizacije koja je davno prestala postojati. Glumac Andrew Lincoln koji je fenomenalno odglumio ulogu Rick Grimes-a odlučio je napustiti karakter Rick-a nakon pete epizode devete sezone zbog obiteljskih razloga ali ostaje u produkciji serije kao jedan od redatelja.

Jedno je sigurno, trenutak kada Rick napusti Walking Dead, serija više nikada neće biti ista jer je serija uveliko bila usmjerena na razvoj Rick Grimesa. Fokus serije usmjeriti će se na lik Daryl Dixona, miljenika fanova i gledatelja diljem svijeta. Karakter Rick Grimes će zauvijek biti zapamćen kao jedan od predvodnika razvoja i populariziranja zombie kulture koja je uspješnošću Walking Deada postala dio mainstreama.

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Magazin

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH