Pratite nas na društvenim mrežama

Red Dead Redemption 2 u jednom vikendu zaradio više nego bilo koji film u historiji

Tech

Red Dead Redemption 2 u jednom vikendu zaradio više nego bilo koji film u historiji

Ekipa iz Rockstar Gamesa vjerojatno nikada nije sumnjala da će njihova najnovija igra, dugoočekivani “Red Dead Redemption 2”, ovako dobro proći. Ono što vjerojatno nisu znali je da će proći bolje nego bilo koji film, album ili igra u historiji.

Nastavak gamerskog klasika već je u samim najavama optimistično proglašavana “najboljom igrom svih vremena”, a nakon što se napokon pojavila na tržištu, pojavile su se i kritike od kojih jedna kaže: “Kao proizvod, Red Dead Redemption 2 nadilazi bilo koju igru u historiji i čini to s lakoćom.”

Ovo je ujedno i prva Rockstarova igra od njihovog velikog hita “Grand Theft Auto V” koja se pojavila prije pet godina pa nije iznenađenje da su u nju uložili maksimum kako bi postigla željene rezultate.

U jednom vikendu ostvarila je zaradu od 725 miliona dolara i tako s trona skinula film “Avengers: Infinity War” sa zaradom od 640 miliona.

Razlog je jednostavan i Rockstar Games mnogo je puta dokazao da njihovi naslovi vrijede svake kune, dolara i eura.

Veliki razlog tome je scenarist Dan Houser koji je Rockstaru tokom godina donio milijarde dolara. Primjera radi, “GTA V”, čiji je Houser glavni scenarist, u prva tri dana donio je zaradu od milijardu dolara, a prodan je u 100 miliona primjeraka. U aprilu ove godine, igra koja je imala budžet od 265 miliona dolara, prešla je zaradom šest milijardi dolara i postala najprodavaniji proizvod iz svijeta zabave u historiji. Kako biste dobili uvid u to o kakvom se uspjehu radi, dovoljno je spomenuti da je “Avatar” zaradio “samo” 2,8 milijardi dolara.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Tech

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH