Pratite nas na društvenim mrežama

Prvi pogled na novi film Wes Andersona

FILM

Prvi pogled na novi film Wes Andersona

Prvi pogled na nadolazeći dugometražni film Wesa Andersona “The French Dispatch” stigao je iz The New Yorker-a , koji je predstavio pregršt fotografija iz projekta koje nas uvode u glumački ansambl, a stigao nam je i prvi trailer.

“The French Dispatch” je Andersonov povratak na igrani film nakon “Ostrva pasa”. Anderson-ov posljednji igrani film, “The Grand Budapest Hotel”, smatra se jednim od njegovih najboljih filmova do sada i pokupio je devet nominacija za Oscara, uključujući i one za najbolji film i za najboljeg redatelja. Za ovaj film se Anderson ponovno ujedinio sa svojim uobičajenim glumcima, s Billom Murrayem, Bobom Balabanom, Jeffom Goldblumom, Tildom Swinton, Lea Seydouxom i Owenom Wilsonom, dok je prvi put dočekao Timothee Chalameta, Elisabeth Moss i Benicio del Tora u svoj svijet.

Službeni sinopsis Searchlight-a za „French Dispatch“ glasi: „Film je ljubavno pismo novinarima postavljeno u obruč američkih novina u izmišljenom francuskom gradu 20. stoljeća i oživljava zbirku priča objavljenih u “The French Dispatch” magazinu.”

Na ovom filmu Anderson je radio sa svojim redovnim suradnicima poput kinematografa Roberta Yeomana, kompozitora Alexandre Desplata i urednika Andrew Weisbluma.

Prvi pogled na ovo novo Andersonovo ostvarenje nam otkriva neke likove u središtu Andersonove najnovije priče: Bill Murray glumi francuskog urednika Arthura Howitrea mlađeg, a članovi njegovog osoblja uključuju Elisabeth Moss, Owen Wilsona, Tildu Swinton, Fisher Stevensa i Griffin Dunnea. Jeffrey Wright glumi Roebucka Wrighta, novinara kojeg nadahnjuju James Baldwin i AJ Liebling, dok je Benicio Del Toro umjetnik iz zatvora Moses Rosenthaler, a Lea Seydoux njegova muza Simone. Timothee  Chalamet igra studentskog revolucionara po imenu Zeffirelli.

Anderson je napisao i režirao film “French Dispatch ” i iako živi u Parizu, ovo je prvi njegov film koji je smješten i sniman u Francuskoj.  “The French Dispatch” će 24. jula biti prikazan u kinima.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH