Pratite nas na društvenim mrežama

Prvi pogled na domaću video igru ALT BOSNIA

Tech

Prvi pogled na domaću video igru ALT BOSNIA

Nakon 2D platformske igre Blue Box: The Last Spray, bosanskohercegovački dizajner Haris Mujkić donosi prve slike iz svog novog solo projekta ALT BOSNIA.

ALT BOSNIA je 3D taktička igra na poteze u kojoj igrač prati priču Malika, novopečenog vojnika koji dolazi u Black Lily kamp kako bi se pridružio taktičkoj jedinici SILENT VOID. Jedinica SILENT VOID se bavi spriječavanjem scenarija i situacija u kojima se roboti ilegalno koriste kao oružje. Paralelno sa Malikovom pričom, na globalnoj sceni se počinju odmotavati događaji koji će na kraju imati i dodira sa glavnim likom te i Republikom Bosnom u kojoj se priča i odvija.

Igra je trenutno u fazi razvoja koji podrazumijeva programiranje, crtanje tekstura, modeliranje 3D scena i likove te animiranju istih. Za ovaj projekat Haris je dobio status PlayStation Partnera koji mu omogućava pristup PlayStation alatima, razvojnim hardverom te PSN prodavnici igara.

ALT BOSNIA bi trebala biti dostupna u toku 2021. godine. PlayStation Vita će biti prvi uređaj na kojem će igra biti dostupna a nakon toga Haris planira raditi i na verzijama za PC, PlayStation 4 i Nintendo Switch.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Tech

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH