Pratite nas na društvenim mrežama

Prijatelji: Vani je knjiga o popularnom sitcomu!

Showbiz

Prijatelji: Vani je knjiga o popularnom sitcomu!

“Prijatelji – Ona o seriji Friends” knjiga je autorice Kelsey Miller. Knjiga istražuje zašto je serija postala popularna i daje odgovor na još važnije pitanje – zašto je još uvijek popularna. Zanimljivo je kako je prema podacima američkog CableTV.com serija “Prijatelji” bila najgledanija serija u SAD-u tokom karantene).

Na 180 stranica, autorica prati nastanak serije, donosi uvid u zbivanja ispred kamere, anegdote iza njih, priču o prijateljstvu glumačke postave, analizira zašto je serija ponekad bila problematična te koje su sve kulturološke trendove pokrenuli.

Iako je prošlo 16 godina od posljednje emitirane sezone, seriju o zgodama Rossa, Rachel, Monice, Chandlera, Joeyja i Phoebe prate i dalje milioni ljudi.

Autorica ne samo da donosi cijelu fascinantnu pozadinu priče kako se ta popularna serija probila na male ekrane, nego i daje odgovor na pitanje koje me prati godinama: kako to da je i dalje tako popularna? Ovo nije samo knjiga o Prijateljima – ovo je knjiga i onoj posebnoj praznini koju su Prijatelji popunili u svakodnevnom životu mnogih“, BuzzFeed.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Showbiz

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH