Pratite nas na društvenim mrežama

Potvrđena vremenska odrednica Amazonove TV serije “Gospodar prstenova”

SERIJE

Potvrđena vremenska odrednica Amazonove TV serije “Gospodar prstenova”

Amazon je potvrdio svoju nadolazeću televizijsku seriju ” Gospodar prstenova ” koja će biti postavljena u Drugom dobu Međuzemlja, što je za one koji vole franšizu JRR Tolkiena uzbudljiva vijest. Ovo saznanje poništava dugogodišnju glasinu da će se serija fokusirati na avanture mladog Aragorna (kojeg glumi Viggo Mortensen u filmskoj trilogiji Petera Džeksona). Aragorn je rođen u Trećem dobu. Neki su vjerovali da bi se serija mogla fokusirati na Aragornovog prethodnika, princa Earnura Gondora, ali i on je rođen u Trećem dobu.

Drugo doba je vremensko razdoblje u izmišljenom svijetu Međuzemlja J. R. R. Tolkiena. Čitav ovaj izmišljeni svijet Tolkien je smjestio u vremena prije početka povijesti stvarne Zemlje. Drugo doba započelo je porazom Morgotha u Gnjevnom ratu i njegovim istjerivanjem s Arde. Trajalo je 3441 godinu, do Sauronova pada, nakon propasti Númenora, kad ga je porazio Posljednji savez vilenjaka i ljudi.

Ovo doba je obilježilo uzdizanje Númenora, jačanje Saurona u Međuzemlju; kovanje Prstenova moći i početak sukoba između Saurona i vilenjaka zbog njih. Ovo doba je većim dijelom slabo opisano u Tolkienovim djelima i zapisima, za razliku od Prvog doba opisanog u Silmarillionu, ili Trećeg doba tijekom kojeg se odvija Gospodar prstenova. Osim nekoliko nagovještaja događaja iz Drugog doba, u Gospodaru prstenova postoji još nekoliko kraćih zapisa razdoblju od Morgothova pada na kraju Prvog doba i prvog Sauronova pada koji je obilježio početak Trećeg doba.

Amazon tek treba da objavi casting i datum početka proizvodnje televizijske serije “Lord of the Rings”.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike SERIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH