Pratite nas na društvenim mrežama

Potvrđen datum izlaska druge sezone serije ‘Mindhunter’

SERIJE

Potvrđen datum izlaska druge sezone serije ‘Mindhunter’

Mindhunter je američka kriminalistička dramska televizijska serija čiji je autor Joe Penhall, a koja je temeljena na knjizi Mindhunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit autora Johna E. Douglasa i Marka Olshakera. U izvršnoj produkciji Penhalla, Davida Finchera, Charlize Theron i ostalih, serija je premijerno emitirana na Netflixu 13. oktobra 2017. godine.

Radnjom smještena u 1977. godinu (u rane dane kriminalne psihologije i kriminalnog profiliranja FBI-a, serija Mindhunter vrti se oko FBI agenata Holdena Forda (Jonathan Groff) i Billa Tencha (Holt McCallany) koji skupa s psihologicom Wendy Carr (Anna Torv) obavljaju intervjue zatočenih serijskih ubojica kako bi pokušali razumjeti njihov način razmišljanja u nadi razrješenja još uvijek neriješenih policijskih slučajeva.

Svidjela nam se prva sezona, a s obzirom na to da izvorni materijal iz stvarnog života omogućuje značajnu ekspanziju, uskoro ćemo uživati i u drugoj sezoni. Analitičar FBI-a John Douglas imao je dugu i slavnu karijeru, nakon svega, onu koja je uključivala sastanke i povremeno zatvaranja nekih od najpoznatijih svjetskih psihopata.

Charlize Theron je u maju izjavila da će druga sezona ” Mindhuntera “, koja je dugo čekana, biti predstavljena na Netflixu u augustu, a sada je izvršni producent David Fincher objavio datum: 16. august. Nove epizode će obuhvatati period između 1979. i 1981. godine, dvije godine nakon događaja prve sezone, i fokusirati se na dječija ubistva u Atlanti, koja su bila serija od najmanje 28 ubistava afro-američke djece, tinejdžera i odraslih. Fincher je izjavio kako će muzika igrati integralnu ulogu u drugoj sezoni.

Pored Finchera, koji će režirati prvi i zadnju epizodu druge sezone, od redatelja će u novoj sezoni učestvovati i Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James), koji će režirati dvije epizode i Carl Franklin (Devil in a Blue Dress), koji režira preostale četiri epizode.

Od prvobitnih članova glumačke postave znamo da će se Groff, McCallany i Torv vratiti za drugu sezonu. Još je nejasno hoće li se Britton vratiti kao Kemper. Pored toga, postoje spekulacije da će Damon Herriman glumiti Charlesa Mansona.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike SERIJE

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH