Pratite nas na društvenim mrežama

Pogledajte prvi trailer za novi dokumentarni film o Leonardu Cohenu

FILM

Pogledajte prvi trailer za novi dokumentarni film o Leonardu Cohenu

Izašao je prvi trailer za dokumentarni film “Marianne & Leonard: Words Of Love”, film o višemjesečnom odnosu pjevača i kantautora s muzom Marianne Ihlen, koja je inspirisala Cohenove klasike poput “So Long, Marianne” i “Bird on a Wire”.

U novom dokumentarcu, koji je nedavno premijerno izveden na Sundanceu, prikazano nam je kako ljubavna afera između pjesnika / kantautora i njegove muze može biti lijepa, ali tragična stvar. Trailer se dotiče Cohena i Ihlen koji se sastaju 1960. godine na grčkom ostrvu Hydra, dok se Cohen još uvijek bori kao pisac. Par je živio “život iz snova” u kreativnoj, boemskoj zajednici – prije nego što je Cohen u kasnim šezdesetim postao zvijezda u SAD-u. Odatle, njihov odnos je postaje komplikovaniji.

Trailer se otvara viješću o Marianninoj smrti 2016. godine, nakon čega slijedi pripovijedanje jednog dijela Cohenovog ljubavnog pisma: “Najdraža Marianne, ja sam tek malo iza tebe – dovoljno blizu da te uzmem za ruku”. Cohen je preminuo manje od četiri mjeseca nakon smrti svoje muze, 7. novembra te iste godine.

Nick Broomfield režirao je “Marianne & Leonard: Words Of Love”, koji stiže u kina 5. jula. Film, koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu Sundance 2019, koristi ranije neviđene snimke iz Broomfilda i dokumentarnog DA Pennebakera.

“Kada pokušavate da naučite neke stvari o ljubavi”, kaže pokojni Cohen, “kada vaša žena postane njen vlastiti sadržaj, a vi postanete njen sadržaj, to je ljubav.”

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH