Pratite nas na društvenim mrežama

Plašt Viteza tame nasljeđuje Robert Pattinson?!

FILM

Plašt Viteza tame nasljeđuje Robert Pattinson?!

Časopis Variety prenosi kako je studio Warner Bros. pronašao svog novog Batmana u glumcu Robertu Pattinsonu, bivšoj zvijezdi filmova iz serijala “Twilight”. Film će režirati Matt Reeves, redatelj izvornog filma “Cloverfield” iz 2008. te prvih dvaju nastavaka reboota Planeta majmuna.

Pattinson bi postao drugi najmlađi glumac koji je ikad igrao Batmana, nakon Christiana Balea koji se u filmu ‘Batman početak’ pojavio s 31 godinom.

Reeves je u januaru 2017. godine od Bena Afflecka (46) preuzeo redateljske dužnosti za nastavak filma o Batmanu. Film će producirati s dosadašnjim saradnikom Dylanom Clarkom. Warner Bros. je Reevesu dao dovoljno vremena za razvoj scenarija, a svi se nadaju kako će nova strip-adaptacija biti uspješnija od ‘Batman v Superman’ i ‘Lige pravde’.

“Batman bi trebao biti najbolji detektiv na svijetu, a to nije čime su se dosadašnji filmovi nužno bavili”, objašnjava Reeves, čiji film bi trebao ući u redovnu distribuciju 25. juna 2021. godine. Pattinson će prije toga glumiti u nadolazećem filmu Christophera Nolana čiji se filmovi o Batmanu smatraju među najboljima.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH