Pratite nas na društvenim mrežama

Pet Sematary – Reboot iIi?

FILM

Pet Sematary – Reboot iIi?

Pet Sematary je nadolazeći nadnaravni horor koji se temelji na istoimenoj knjizi horor majstora Stephana Kinga. Ovo je druga filmska adaptacija knjige (prva je bila 1989. godine).

Radnja se fokusira na obitelj Creed koja se odselila iz Bostona u ruralni Maine. Dr. Louis Creed kojeg tumači Jason Clarke Everest, Terminator Genesis) otkriva postojanje misterioznog groblja za ljubimce koje, prema navodima njegovog neobičnog susjeda Jud Crandalla kojeg tumači Jon Lithgow (Third rock from the sun,  Interstellar) sadrži posebne moći koje mogu oživjeti ljubimca. Nakon tragedije koja zadesi kćerku Dr. Creed-a, Louis se odluči “vratiti” svoju kćerku ali “ono” što se oslobodi u tom procesu predstavlja opasnost za svih.

King je jedan od najboljih ali i najbogatijih pisaca svih vremena (pretežito horor žanr ) čije knjige su dobile brojne visokobudžetne filmske ekranizacije (Shawshank Redemption, Green Mile, Misery, The Shining …) ali je također pokorio i televizijske formate ( Castle Rock, Under The Dome, 11.22.69.,The Mist…). Fanovi lika i djela Stephan-a King-a diljem svijeta smatraju da nas očekuje jedna od najboljih filmskih ekranizacija King-ovog kultnog djela, a to nešto znači jer nas ove godine očekuje i nastavak iznimno uspješnog kino hita IT (također poznato King-ovo djelo) iz 2017. godine.

Trailer-i koji su dostupni na YouTubu prikazuju iznimno napetu ali i jako zastrašujuću atmosferu koju film stvara tijekom cijelog gledanja, što znači da će King vrlo vjerojatno uspjeti u svom naumu a  to je da preplaši ali u isto vrijeme zainteresira svoju publiku (kao što je to mnogo puta uspio u svojim knjigama).

FIlm u kina dolazi 4. travnja 2019.godine te nam ostaje vidjeti da li svjedočimo još jednoj fantastičnoj ekranizaciji poznatog horor romana.

 

Student prava, a u slobodno vrijeme strastveni filmofil.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH