Pratite nas na društvenim mrežama

Otvorena izložba “Linije Života” Rame Tučića

Kultura

Otvorena izložba “Linije Života” Rame Tučića

Na sceni Pozorišta mladih Tuzle (Dvorana Kaleidoskop) u subotu je svečano otvorena samostalna izložba slika autora Rame Tučića pod nazivom “Linije Života”.

Ramo Tučić rođen je 10.3.1992. godine u Zvorniku, gdje je završio osnovnu i srednju školu.  Nakon završetka Gimnazije “Petar Kočić” u Zvorniku, seli se u Tuzlu, gdje upisuje Filozofski fakultet, odsjek Žurnalistika.  Sklonost prema slikarstvu javila se još u srednjoškolskim danima, pored toga bavi/o se glumom, plesom, pjevanjem, manekenstvom i pisanjem.

Prva samostalna Izložba slika “Linije Života” nastala je iz dva ciklusa i to “Život” i “Dijelovi”. Oba ciklusa nastala su u razdoblju od septembra  2018. do marta 2019. godine, a rađeni su tehnikom akrilik na platnu. Pored predivnih boja, na slikama najviše se mogu vidjeti i osjetiti emocije, onako žive, zvijezdane i sanjive.

Izložbu je otvorila predsjednica Pozorišta mladih Halida Hasanagić, a prisutnima se obratio Ramo Tučić, kao i Sanja Hajdukov iz Erazmo Centra Tuzla i Enisa Pilavdžić, slikarka.

Sponzori projekta su Pozorište mladih Tuzle, Udruženje “Mladi Tuzle”, “Bart d.o.o.”, Centar za kulturu Tuzla, Edim Turčinović,  Erazmo Centar Tuzla, SNL Magazin i Galerija “Pro Art”.

Izložbu možete posjetiti do 23. maja i to u periodu od 18h do 22h.

Avanturista i sanjar. Vječiti zaljubljenik u umjetnost, a po struci inženjer. Inženjer svoje sreće.

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Kultura

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH