Pratite nas na društvenim mrežama

Otkriveni detalji serije ‘Gospodar prstenova’

Magazin

Otkriveni detalji serije ‘Gospodar prstenova’

Po uzoru na film Gospodar prstenova bit će snimljena i istoimena serija. Radnja serije će biti postavljena u Drugom dobu Međuzemlja, što je za one koji vole franšizu JRR Tolkiena uzbudljiva vijest. Ovo saznanje poništava dugogodišnju glasinu da će se serija fokusirati na avanture mladog Aragorna (kojeg glumi Viggo Mortensen u filmskoj trilogiji Petera Džeksona). Aragorn je rođen u Trećem dobu. Neki su vjerovali da bi se serija mogla fokusirati na Aragornovog prethodnika, princa Earnura Gondora, ali i on je rođen u Trećem dobu.

Poznati su i neki detalji o seriji koja bi se trebala emitovati do 2021. godine.

Već se zna koji tim ljudi će raditi na snimanju serije. U timu je i naučnik Tom Shippey. U intervjuu za Deutsche Tolkien nije potvrdio koliko će serija biti duga.

Komentarisao je navod da će se serija snimati u Škotskoj i na Novom Zelandu – na mjestima gdje je nastao film.

“Tačne lokacije još nisu utvrđene. Bit će ih nekoliko. Redoslijed snimanja na lokacijama će biti hronološki. Dakle, nećemo se vraćati na neko mjesto”, rekao je.

Shippey se potom osvrnuo na broj epizoda serije.

“Trebalo bi biti 20 epizoda u prvoj seriji. Dok se definitivno ne odluči šta treba raditi, snimanje neće početi”, ukazao je.

Pretpostavlja se da će serija biti snimljena prema izvornoj trilogiji. Većina se nada će biti snimljena prema originalnom materijalu, ali Shippey je ukazao da postoji mogućnost izmjena.

Premijera serije bi trebala biti 2021. godine na Amazon Prime Video.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Magazin

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH