Pratite nas na društvenim mrežama

Otkrijte tajne snimanja sa David Lynchom

FILM

Otkrijte tajne snimanja sa David Lynchom

Samo godinu dana nakon što je izašao iz projekta ” Twin Peaks : Return”, David Lynch je spreman da ponudi nekoliko savjeta za ambiciozne filmadžije i filmske fanove. MasterClass je u srijedu objavio da će Lynch biti najnoviji režiser koji će ponuditi seriju online lekcija u režiji. Lynchu će se u novoj godini pridružiti i Jodie Foster, koja će predstaviti svoj proces ispred i iza kamere.

MasterClassu se također pridružuje i Natalie Portman, koja će se fokusirati na glumu, koja će, prema zvaničnom opisu sajta, takođe iskoristiti “uvođenje autentičnosti u svaku ulogu, sarađujući sa režiserima i još mnogo toga.” Za sve one koji su se uvijek pitali šta je potrebno da bi se napravio dobar beat kao što to Timbaland zna, MasterClass takođe nudi kurs sa Timbalandom.

MasterClass ima veliku listu stvaralaca iz svijeta filma koji su imali vlastiti online kurs. Martin Scorsese, Werner Herzog, Spike Lee, Mira Nair, Ken Burns i Ron Howard su ponudili svoje lekcije u oblasti režije, od osnovne tehnike do više filozofskih pristupa priči. (Bez bilo kakvih detalja o predstojećem predavanju lekcija, vjerovatno je sigurna opklada da će se slavni ezoterični Lynch vjerovatno osloniti na drugu.)

U četvrtoj godini, MasterClass uključuje dodatne interaktivne elemente za svaki kurs izvan prethodno snimljenih video komponenata sa svakim stručnjakom. Lynch, Portman, Foster, Gaiman i Timbaland predstavit će lekcije koje koštaju 90 dolara pojedinačno, a očekuje se da će biti dostupni početkom 2019. godine.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH