Pratite nas na društvenim mrežama

Odličnim nastupima Hladnog Piva i Ničim Izazvan završena druga muzička večer Kaleidoskopa

MUZIKA

Odličnim nastupima Hladnog Piva i Ničim Izazvan završena druga muzička večer Kaleidoskopa

Druge koncertne večeri 11. Međunarodnog festivala umjetnosti mladih Kaleidoskop publika je imala priliku slušati odlične izvođače iz BiH i regije. Nastupali su: Show Program, Zona Iskljuchenja, Ničim izazvan, Hladno pivo i Nikola Vranjković.

Večer je otvorio bend Show Program. U njihovom zvuku možete čuti grunge, new primitivsa, easy rocka i punk elemenata. Čini se da Show Program slijedi inspiraciju, a ne strogi žanrovski okvir što im omogućava zanimljivost i nepredvidljivost u stvaranju.

Ničim izazvan, bend iz Srbije, oduševio je publiku na Kaleidoskopu raznovrsnim ritmovima od valcera i tanga, preko latino ritmova do fanka i roka. Izveli su neke od svojih najpoznatijih pjesama Trideset, Rekla je, Bilo gde, O tebi, Pusti ljubav i druge.
Nakon ovog benda na velikoj bini muzičkog dijela 11. Kaleidoskop festivala nastupio je kultni pank rok bend Hladno pivo, kao i uvijek urnebesno zabavni i energični. Hladno pivo su se za svoj nastup na Kaleidoskopu odlučili za kombinaciju hitova koje ljudi sve već znaju. Publika je uživala u hitovima poput Teško je ful biti kul, Ezoterija, Nije sve tako sivo, Pitala si me, Zimmer Frei, Ne volim te, Superman i druge.

Na kraju večeri na velikoj bini Kaleidoskopa nastupao je svestrani beogradski umjetnik Nikola Vranjković. S kultnim sastavom Block Out snimio je četiri studijska albuma, a 2001. godine objavljuje svoje prvo samostalno izdanje “Za ovde ili za poneti”. 2014. godine izlaze album i knjiga “Bremeplov”, a dvostruki album “Veronautika” iz 2017. godine proglašen je jednim od najboljih regionalnih izdanja.

Danas su na programu:

11:00 – 17:00 Street Art | Gradski park

16:00 – 18:00 After Beach Party | Beach bar Odisej na trećem Panonskom jezeru

11:00 Radionica sa Marčelom | Kuća plamena mira

20:00 KONCERT (park kod bivše Muzičke škole)

Čovek Bez Sluha

Emir and Frozen Camels

Marčelo

Bombaj štampa

Elemental

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike MUZIKA

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH