Pratite nas na društvenim mrežama

Objavljen prvi singl sa posthumnog albuma Leonarda Cohena

MUZIKA

Objavljen prvi singl sa posthumnog albuma Leonarda Cohena

Pjesma “Happens to the Heart” prvi je objavljeni singl sa posthumnog albuma Lenarda Koena “Thanks for the Dance”, koji će se čitav moći poslušati od 22. novembra. Tekst pjesme “Happens to the Heart” otvara i njegovu posljednju zbirku pjesama “The Flame”, a video je jedan u nizu koji međunarodni reditelji spremaju za ovaj album.

Inspiracija za spot za pjesmu “Happens to the Heart” bilo je Koenovo iskustvo kao budističkog monaha. Video je režirao Danijel Askil, poznat po saradnji sa Siom. Posthumni album Lenarda Koena “Thanks for the Dance” biće objavljen 22. novembra ove godine.

Askil kaže da je inspiraciju za spot pronašao u pet godina koje je Koen proveo kao budistički monah u Maunt Bedli zen centru u Kaliforniji.

“Ovaj film je tiha, simbolična priča koja skicira odbacivanje ega i svega onoga što donosi slava”, kazao je autor videa.

Album je prethodno najavljen poemom “The Goal”, koju čita pokojni Koen, koji je preminuo 7. novembra 2016. godine.

Ovo posthumno izdanje producirao je Koenov sin, Adam, koji je sa svojim ocem radio i na njegovom posljednjem albumu “You want it darker”. Kao gosti na “Thanks for the Dance” pojavljuje se veliki broj muzičara, među kojima su i Dejmijen Rajs, Lesli Fajst, Dženifer Vorns.

Na albumu će se naći pjesme kao što su “Moving on”, “The Night of Santiago”, “Thanks for the Dance”, “The Hills”, potom “Listen to the Hummingbird”.

Kako je objavljeno na zvaničnoj Facebook stranici Lenarda Koena, ovaj pjesnik je “opljačkao smrt za posljednje riječi”, dodajući da “Thanks for the Dance” nije komemorativna kolekcija pjesama koje  nisu našle mjesta na njegovim albumima, nego je u pitanju “neočekivana žetva novih pjesama, uzbudljivih i vitalnih”.

Tokom svog života Lenard Koen je postao, uz Boba Dilana, jedan od najznačajnijih kantautora engleskog govornog područja. Jedan je od rijetkih muzičara koji je pažnju javnosti privukao najprije kao pisac, odnosno pjesnik, s obzirom na to da je prije objavljivanja prvog albuma “Songs of Leonard Cohen”, iza sebe već imao tri knjige pjesama i dva romana.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike MUZIKA

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH