Pratite nas na društvenim mrežama

New York odao počast grupi Wu-Tang Clan

Magazin

New York odao počast grupi Wu-Tang Clan

Da su Wu-Tang Clan najveća hip-hop grupa svih vremena, potvrdile su i gradske vlasti u New Yorku, koji su im odali počast kakva se rijetko viđa. Mnogi tek posthumno dobiju ulicu sa svojim imenom, dok je za Wu-Tang Clan, zvijezde ovogodišnjeg Sea Stara u Umagu, i to na vrhuncu karijere, u gradu koji nikad ne spava odvojen cijeli jedan kvart.

Nekoliko ulica koje čine Park Hill, četvrt njujorškog Staten Islanda, jednog od pet djelova ove metropole, od sada službeno nose ime “Wu-Tang District”, u čast jedne od najvećih grupa u historiji muzike, a koji potiču baš iz tog kvarta. Svečana ceremonija dogodila se nakon što je gradsko vijeće New Yorka u decembru, jednoglasno odlučilo da ovi hip hop velikani zaslužuju svoju ulicu zbog svog doprinosa lokalnoj zajednici, ali se ta odluka do danas pretvorila u to da Wu-Tang Clan nakon 40 miliona prodanih albuma, niza nagrada i vlastite robne marke, danas imaju i svoj kvart u najpoznatijem gradu na planeti.

Wu-TangClan potvrdili su početkom aprila dolazak na Sea Star Festival i to u sklopu velike svjetske turneje kojom obilježavaju 25 godina od izlaska možda i najuticajnijeg rap albuma – “Enter theWu-Tang (36 Chambers)”. Njihov nastup na Addiko Tesla pozornici u subotu 25. maja bit će ekskluzivan za cijelu centralnu, južnu i istočnu Europu, a sama objava pokrenula je fanovski desant na Umaga sa doslovce svih strana svijeta. Wu-Tang Clan predvodi zvjezdani lineup moćnog trećeg Sea Stara koji se održava od 24.do 25. maja u Umagu.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Magazin

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH