Pratite nas na društvenim mrežama

Neostvareno filmsko ostarenje Salvadora Dalija i Braće Marx dostupno sada kao grafička novela

Kultura

Neostvareno filmsko ostarenje Salvadora Dalija i Braće Marx dostupno sada kao grafička novela

Nadrealistička ikona Salvador Dali i američki komičari Braća Marks su isplanirali film Giraffes on Horseback Salad, koji nikada nije napravljen, a koji je spojio njihovu senzibilnost u uzvišeni kašalj apsurda, nadrealizma, i duhovitosti. Ali originalni scenario je bio izgubljen, do sada.

‘Giraffes on Horseback Salad’ se računa kao “najčudniji film koji nikada nije snimljen”, što je možda i istina – iako je najpoznatiji po svojim nadrealističkim slikama, Dalí surađivao s Luisom Buñuelom na “Un chien andalou” i “L'age d'Or” i u dizajniranju sekvence snova u “Spellbound” Alfreda Hitchcocka.

“Ovaj grafički roman je potpuno jedinstven :

Apsurdna romantična komedija o neumoljivom poslovnom inovatoru koji pada na misterioznu sirenu koja se naziva nadrealističkom ženom. Kompozicije stranica su izuzetne, prepune pokreta, uzoraka savijanja uma i divljeg mijenjanja boja. Braća Marx su nacrtana sa crtanim šarmom i napisana istinskim duhom. Ovaj neuredan, nesavršen, neustrašivi vizuelni švedski stol je gotovo sigurno bolji od bilo koje filmske verzije.”

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Kultura

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH