Pratite nas na društvenim mrežama

Natalie Portman u ulozi pop ikone u filmu “Vox Lux”

FILM

Natalie Portman u ulozi pop ikone u filmu “Vox Lux”

Natalie Portman spada u glumice kojima je teško naći loše uloge. Filmove na kojima će raditi bira pažljivo, ne eksponira se previše, a svoju slavu koristi tek za prenošenje aktivističkih poruka širem auditoriju.

Nakon što je prije nekoliko mjeseci objavljen tek intrigantni teaser, stigao je i prvi službeni trailer za film “Vox Lux”, u kojem upravo Portman tumači glavnu ulogu.  Film za sada dobiva dobre kritike kada je prošlog mjeseca debitirao na Venecijanskom filmskom festivalu.

Radnja filma počinje 1999. godine, kada sestre Celeste i Eleanor prežive ogromnu tragediju. Kao jedan od načina nošenja sa stresom koji je ona uzrokovala, sestre predstavljaju emotivnu pjesmu koja postaje hit, i koja Celeste lansira u svjetski pjevački vrh. Dvadesetak godina kasnije, Celeste ima 31 godinu, kćer tinejdžericu s kojom pokušava izaći na kraj, karijeru obilježenu aferama, a onda se događa i nova tragedija koja iziskuje njenu reakciju. Uz Portman, u filmu glume i Jude Law, Jennifer Ehle, Willem Dafoe, Christopher Abbott i drugi. Režiju potpisuje Brady Corbet, a premijera filma je zakazana za 7. decembar.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike FILM

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH