Pratite nas na društvenim mrežama

Nastupima Marčela, Bombaj štampe, Elementala i dr. završen koncertni dio Kaleidoskopa

MUZIKA

Nastupima Marčela, Bombaj štampe, Elementala i dr. završen koncertni dio Kaleidoskopa

Posljednje koncertne večeri Kaleidoskopa publika je imala priliku slušati odlične izvođače. Nastupali su: Čovek bez sluha, Emir & Frozen Camels, Marčelo, Bombaj štampa i Elemental.

Večer je otvorio bend Čovek bez sluha, koji je u svojoj dugoj muzičkoj karijeri snimio do sada albume „Mrzim ovaj grad“(1998), „Sećanje na zadnjeg klovna“(1999), „Second hand“ (2004), „Događaj dana“(2011) , a krajem prošle godine bend je snimo i peti studijski album pod nazivom „Stanimo u grad“.
Na velikoj bini Kaleidoskopa nastupio je, tuzlacima uvijek rado viđen, Marčelo koji je svoj nastup otvorio pjesmom Pegla, a između ostalih izveo je i pjesme Laž, Otkucaji, Muk, Tunel i druge. U Kući plamena mira od 11,00 sati je održana radionica sa Marčelom, na temu “Muzika i odnos prema društvu”. Radionica naslova “Muzika i odnos prema društvu” je osmišljena kao druženje, kroz predavanje i razgovor o estetskim aspektima (odnos prema kiču, gajenje ukusa), kao i o društveno odgovornim aspektima (pomirenje kroz ex-Yu muziku, muziku kao korektiv sistema vrijednosti, angažovano stvaralaštvo i njegovi realni dometi). Uz interakciju sa učesnicima radionice, svi koji su došli imali su priliku uživati u druženju i razgovoru sa ovim istaknutim umjetnikom.

Kraj koncertnog dijela 11. Međunarodnog festivala umjetnosti mladih Kaleidoskop zaključio je Elemental, koji je izveo set svojih najpoznatijih hitova. Radi se o bendu čija se muzička baza nalazi u rap muzici, no teško bi ga bilo svesti samo na jedan muzički žanr. U njihovoj šarolikoj muzičkoj viziji mogu se naći tragovi različitih stilova što njihov izričaj čini jedinstvenim i originalnim.

U nedjelju je Kaleidoskop zvanično i zatvoren zvaničnom prezentacijom murala koje su radili umjetnici Ljubomir Todorović, Irma Garibović i Darko Jovičić. Nakon toga serijal Kaleidoskop After beach party-ja na Panonskom jezeru zatvorio je svojim nastupom Dj Vanyano iz Tuzle.

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike MUZIKA

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH