Pratite nas na društvenim mrežama

Najnoviji proizvod DJI Osmo Pocket snima 4K

Tech

Najnoviji proizvod DJI Osmo Pocket snima 4K

Osmo Pocket je najnoviji proizvod i ujedno najmanji ručni stabilizator koji je proizvela kineska kompanija DJI.

DJI je uradio mnogo dobrih stvari kako bi svoje ideje smjestio u tako malu formu. Novi Osmo Pocket je namijenjen za pravljenje snimaka poput onih koje prave dronovi i to u veličini koja se može porediti sa snimcima GoPro kamere. Uređaj će se na tržištu pojaviti 15. decembra i koštat će 349 dolara.

Osmo Pocket je dug nešto više od 10 cm, a težak je svega 116 grama. Kad se isključi, gimbal nakrivljuje kameru tako da uređaj može stati u malo kućište ili torbicu, a potom i u džep odakle je i dobio ime.

Umjesto da koristi veliku Zenmuse kameru s prvog Osma ili pak kameru smartphonea kao što je slučaj s Osmom Mobile, model Pocket je kameru i gimbal posudio od kompanijinih manjih dronova kao što je Mavic Air.

Iako je manji od prethodnih DJI stabilizatora, Osmo Pocket ipak nudi neke napredne modove snimanja kao što su praćenje objekta, lica, time-lapse i auto panorama.

DJI planira prodavati i dodatke za Osmo Pocket, a među njima će biti i onaj koji će omogućiti spajanje u GoPro stilu, kao i Wi-Fi kontroler, set ND filtera, vodootporno kućište, produžetak te 3,5 mm adapter za eksterne mikrofone. Uskoro će biti dostupno i kućište s baterijom koje će puniti Osmo Pocket kad se ne koristi.

Nastavi čitati
Advertisement
Možda vas zanima i ovo...

Otkrijte svijet umjetnosti i kulture!

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Još iz rubrike Tech

Advertisement

NAJNOVIJE

Advertisement
NA VRH